van der Horst

Macau GT Cup: Edoardo Mortara behaalt zesde Macau zege

Edoardo Mortara - Audi R8 LMS ultra
Edoardo Mortara - Audi R8 LMS ultra
Edoardo Mortara heeft zijn naam als ‘Mister Macau’ nog maar eens waar gemaakt door voor de zesde keer een race te winnen op het Guia stratencircuit. Tijdens de kwalificaties moest Motara zijn meerdere nog erkennen in Maro Engel, maar de Duitser gooide na driekwart wedstrijd als leider de handdoek in de ring met een lekke band op zijn Erebus Mercedes SLS AMG GT3. Mortara kreeg de zege echter niet zomaar in de schoot geworpen en viel bij de start snel terug naar de vierde plek.
Start Macau GT Cup
Start Macau GT Cup
Na de opgave van Maro Engel passeerde de Italiaan eerst de resterende Erebus Mercedes van Renger van der Zande voor plek twee, om vervolgens op twee ronden van het einde ook de leidende Porsche van Alexandre Imperatori in te halen in het verkeer. Ook Van der Zande probeerde nog voorbij de Porschist te raken, maar kwam na een inhaalpoging buitenom in de bandenmuur terecht bij Lisboa. 
 
Alexandre Imperatori - Renger Van der Zande
Alexandre Imperatori - Renger Van der Zande
Danny Watts profiteerde net als Mortara van het tragere verkeer om met zijn United Autosports McLaren nog op te schuiven naar P2. De Brit kwalificeerde zich als achtste maar kon in de eerste ronde een aantal posities goedmaken nadat Stefan Mücke (Aston Martin) en Earl Bamber (Porsche) elkaar uitschakelden en vervolgens ook beide Erebus Mercedes wegvielen vooraan. Alexandre Imperatori werd uiteindelijk derde.


56eb47529b8e06ceac306743671ad90f4ad5905f.jpg


Foto's: CGS/Macau GT Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 17 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau GT Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons