van der Horst

Macau GT Cup: Vrije training: Tweede tijd voor Laurens Vanthoor

Macau GT Cup
Macau GT Cup
Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS ultra) heeft voor zijn GT-debuut op de verraderlijke omloop van Macau direct de tweede tijd gereden in de vrije training achter de Mercedes SLS AMG van Maro Engel. Vanthoor moest vier tiende toegeven op de tijd van Engel maar was dan weer drie tiende sneller dan oud winnaar en teamgenoot Edoardo Mortara (Audi R8 LMS ultra) die de derde tijd realiseerde. Renger van der Zande (Mercedes SLS AMG) klokte de vierde tijd maar al op bijna twee seconden van de snelste Mercedes.
Darryl O’Young (Aston Martin Vantage) legde beslag op de vijfde plaats voor Takeshi Tsuchiya (Mercedes SLS AMG), Andre Couto (Ferrari 458 Italia), Augusto Farfus (BMW Z4), Adderly Fong (Audi R8 LMS ultra) en Jean-Karl Vernay (Bentley Continental).

Porsche SuperCup kampioen Earl Bamber was veruit de snelste Porsche rijder met de elfde chrono. DTM kampioen Marco Wittmann (BMW Z4) reed de dertiende tijd achter de Ferrari van Rui Aguas. Nederlander Carlo van Dam (Mercedes SLS AMG) hield het bij een vijftiende tijd. Er namen niet minder dan 35 wagens deel aan de vrije training.

Foto: Macau Grand Prix



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 13 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons