van der Horst

Macau: Maiden zege voor Andy Priaulx, Michelisz als leider naar Sepang

Andy Priaulx - Cyan Performance Lynk&Co
Andy Priaulx - Cyan Performance Lynk&Co
Polesitter Rob Huff is er niet in geslaagd zijn palmares met een tiende Macau-zege aan te dikken. De Brit werd bij de start verschalkt door frontrow-buurman Andy Priaulx en kon spijts verwoede pogingen niet meer aan de Lynk&Co-rijder voorbij. Op de omloop waar hij in het verleden een rist WTCC-zeges liet optekenen bewees drievoudig wereldkampioen Priaulx na een moeilijk seizoen nog niks aan snelheid te hebben ingeboet. WRT-rijder Jean-Karl Vernay, verlost van injectieproblemen die hem in race 2 hinderden, redde de eer voor werkgever Audi met een derde plaats voor Macau-rookie Johan Kristoffersson. Frédéric Vervisch moest deze keer vrede nemen met een vijftiende stek.
Andy Priaulx - Lynk & Co 03 TCR
Andy Priaulx - Lynk & Co 03 TCR
Priaulx kwam bij de start beter weg dan polesitter Huff, volgden Vernay, Kristoffersson en Björk die in de openingsronde voorbij Catsburg en teamgenoot Muller snelde. Catsburg moest al vroeg de rol bij het vijfkoppig leidersgroepje lossen waardoor Muller de hele race achter de Hyundai-rijder kwam vast te zitten.
 
Toen ook Björk na vier ronden plots de aansluiting bij het kwartet voor hem kwijtraakte was al duidelijk dat de Zweed zich later in de race tot achter Muller zou laten terugzakken, wat in de slotronde ook gebeurde. Met een zesde plaats deed Muller dan ook een stuk beter dan titelrivalen Esteban Guerrieri en Norbert Michelisz die respectievelijk als tiende en twaalfde finishten, met een sterk presterende Tom Coronel tussen beide titelkandidaten in.
 
Rob Huff - Andy Priaulx - Jean-Karl Vernay
Rob Huff - Andy Priaulx - Jean-Karl Vernay
Voorin bleef alles bij het oude en mocht Priaulx voor het eerst na zijn terugkeer naar de toerwagenracerij van de champagne proeven. Huff die hemel en aarde had verzet om aan zijn landgenoot voorbij te gaan bleek zich na afloop van de incidentloze race te verzoenen met zijn lot. Achter een zichtbaar tevreden JK Vernay deed Johan Kristoffersson met een vierde stek nog één plaatsje beter dan in race 2, terwijl Catsburg zich met een vijfde plaats tot de meest competitieve Hyundai-piloot opwierp.
 
In de puntenstand blijft alles bij het oude. Leider Michelisz moet slechts twee punten inleveren tegenover Guerrieri en reist met een bonus van negen punten af naar Sepang. Muller nadert tot op twee punten van de Argentijn en ook Björk (-28p) is lang niet uitgeteld. De finale in Maleisië half december belooft een knaller te worden.

Uitslag Race 3 Macau

Kampioenschap:
1.Michelisz 316p
2.Guerrieri 307
3.Muller 305p
4.Björk 288p
5.Ehrlacher 209p
6.Tarquini 205p
7.Azcona 199p
8.Girolami 198p
9.Huff 197p
10.Vernay 196p
11.Kristoffersson 193p
12.Vervisch 177p...

Foto's: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 17 november 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons