van der Horst

Macau: Marciello houdt ROWE Porsches af in kwalificatierace

Marciello - Mercedes-AMG GT3
Marciello - Mercedes-AMG GT3
Raffaele Marciello heeft de beste uitgangspositie veroverd voor de FIA GT World Cup in Macau morgen. De Italiaanse polesitter voerde van start tot finish het veld aan met zijn GruppeM Mercedes-AMG GT3 #999, maar werd wel onder druk gezet door de ROWE Racing Porsches 911 GT3 R van Earl Bamber en Laurens Vanthoor. "BamThor" had in de kwalificaties de tweede startrij ingepalmd en maakte bij de start meteen een positie goed toen Dries Vanthoor de muur raakte in de bloedsnelle Mandarin bocht en daarbij diende op tegeven.
Ondanks twee neutralisaties kon Marciello telkens de 911's achter zich houden, Bamber en Vanthoor waren overigens de enigen die de Italiaan konden volgen vandaag. De opvallendste inhaalrace kwam op naam van Augusto Farfus, met zijn Team Schnitzer BMW M6 GT3 maakte hij maar liefst acht plaatsen goed om als vierde over de meet te komen. Maro Engel was in strijd voor de vijfde plaats toen Audi-rijder Kelvin van der Linde in extremis de deur dichtgooide in de remzone voor Lisboa, beide heren gaven op, net als onschuldige bijstander en koning van Macau Edoardo Mortara. Charles Weerts blijft vertrouwen tanken en snelheid opbouwen, onze landgenoot bleef foutloos en schoof vandaag op naar de zevende plek.

--- UITSLAG KWALIFICATIERACE FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---

Foto: FIA

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op zaterdag 16 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons