van der Horst

Macau: Marciello op pole voor Qualifying Race - Dries Vanthoor P2

Marciello - Mercedes-AMG GT3
Marciello - Mercedes-AMG GT3
Raffaele Marciello heeft voor het tweede jaar op rij de snelste tijd gereden in de kwalificaties voor de Qualifying Race in het kader van de FIA GT World Cup te Macau. In zijn GruppeM Mercedes-AMG GT3 #999 was de Italiaan met een rondje 2:15.699 drie tienden sneller dan landgenoot Dries Vanthoor in een Audi uit de stal van WRT. Broer Laurens voerde het veld aan voor een late onderbreking met rood, maar in de laatste vijf minuten viel zijn ROWE Porsche 911 GT3 R nog terug naar de vierde plek. De zusterwagen van zijn goede vriend Earl Bamber start morgen naast hem op de tweede rij.
De derde startrij wordt ingepalmd door de Mercedes-AMG's van Maro Engel en Edoardo Mortara, deze laatste is nog steeds de koning van Macau. Charles Weerts (WRT Audi) realiseerde een degelijke tiende chrono bij zijn debuut in de straten van Macau, daarmee was hij sneller dan de BMW's van Joel Eriksson en Augusto Farfus. Alessio Picariello (Craft-Bamboo Mercedes) was dertiende op zeventien deelnemers. De kwalificatierace gaat zaterdagochtend om zes uur Belgische tijd van start en kan u hier live volgen.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---

Foto: AMG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op vrijdag 15 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons