van der Horst

Macau: Marciello wint FIA GT World Cup - Laurens Vanthoor tweede

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Na pole positie en winst in de kwalificatierace heeft Raffaele Marciello vanmorgen de reeks vervolledigd met de zege in de FIA GT World Cup Main Race. De ROWE Porsche's bleken dit weekend de snelste wagens, maar een zwak moment in de kwalificaties ontnam Laurens Vanthoor en Earl Bamber de kans op een overwinning op het nauwe stratencircuit.
Laurens Vanthoor - Rowe Racing
Laurens Vanthoor - Rowe Racing
Marciello reed van start tot finish aan de leiding met de GruppeM Mercedes-AMG GT3 #999, maar werd voortdurend onder druk gezet door #BAMTHOR. Vanthoor ging als derde van start en verschalkte meteen teamgenoot Earl Bamber in de eerste meters. Onze landgenoot probeerde vervolgens tevergeefs zich een weg te banen langs de Italiaan en liet Bamber in de twee racehelft passeren. De Nieuw-Zeelander slaagde evenmin in de opdracht de Italiaan voorbij te gaan en gaf in het zicht van de finish de tweede plek terug aan Vanthoor. De winnaar van vorig jaar, Augusto Farfus (BMW), werd vierde, nadat hij na een neutralisatie even de derde plaats had afgesnoept van Bamber. De top vijf werd volgemaakt door Christopher Haase (Audi), waarmee alle merken vertegenwoordigd waren bij de eerste vijf.

Dries Vanthoor kon nog de achtste plaats uit de brand slepen na zijn opgave in de kwalificatierace, terwijl Chrarles Weerts als voorlaatste over de meet kwam. Alessio Picariello reed in zevende stelling toen hij knullig in de bandenmuur vloog ter hoogte van Lisboa en opgaf.

--- UITSLAG FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---

Foto's: AMG & Porsche

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op zondag 17 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons