van der Horst

Macau: Norbert Michelisz (BRC Hyundai) stap dichter bij titel na verdiende zege

Start Race 1
Start Race 1
Norbert Michelisz puurde zaterdagmiddag het maximum uit zijn eerder verworven pole door als eerste onder de geblokte vlag door te komen voor Honda-rijder Nestor Girolami. Titelrivaal Rob Huff (Comtoyou Audi) moest racelang alle zeilen bijzetten om zijn derde stek voor de aanvallen van een opzittende Mikel Azcona veilig te stellen. De Brit springt in de stand over Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co), de Fransman kwam na een barslechte start niet verder dan een zesde stek achter Frédéric Vervisch. Michelisz staat met een bonus van 18 en 20 punten op respectievelijk Huff en Ehrlacher een stap dichter bij een tweede toerwagentitel. De Hongaar vertrekt morgen in race 2 evenwel pas als tiende waar Huff en Ehrlacher vanuit zesde en achtste stelling starten. De titelstrijd mag dan al iets aan spankracht hebben verloren, in Macau kan het morgen nog alle kanten uit.
Yann Ehrlacher hypothekeert titelkansen na slechte start
Yann Ehrlacher hypothekeert titelkansen na slechte start
Consternatie in het Cyan Racing-kamp bij de start wanneer Yann Ehrlacher erg slecht weg komt en de openingsronde pas als zevende rondt. Polesitter Michelisz van zijn kant blijft bij het aanremmen van de linke Lisboa-bocht (vernoemd naar het oude, nabijgelegen casino aldaar) Girolami voor, volgen Huff, Azcona, Vervisch, Ma en Ehrlacher.

Podium Race 1
Podium Race 1
Nestor Girolami zet de leider aanvankelijk wel onder druk maar tot een rechtsrteekse aanval komt het nooit. Naarmate de race vordert neemt het Hongaars-Argentijns duo met mondjesmaat afstand van eerste achtervolger Huff. De Brit heeft immers de handen vol om een opzittende Mikel Azcona af te houden. De Hyundai-rijder heeft meer topsnelheid in huis wat bij de doortocht in Lisboa tot splijtende aanvallen van de Spanjaard leidt.

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Tot drie maal toe weet Azcona zijn Hyundai Elantra naast de Audi van de Comtoyou-piloot te positioneren, maar de Brit heeft de koord en houdt stand. Achter het bakkeleiende duo weet Frédéric Vervisch geruime tijd net niet voldoende aan te klampen om Azcona tot een verdedigende rijlijn te dwingen en zo de druk van Huffs schouders te nemen.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Pas in de slotronde sluit onze landgenoot bij de Spanjaard aan maar tikt daarbij Azcona's Hyundai in de Malco-haarspeld minimaal aan, waarna elfvoudig Macau-winnaar Huff onbedreigd naar de laagste podiumplaats rijdt. 

Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
De Comtoyou-rijder wacht morgen een zware opdracht, wil hij de kloof van 18 punten naar Michelisz alsnog dichten. Yann Ehrlacher die in ronde drie de zesde plaats van Ma Qing Hua cadeau kreeg, moet al hopen op een incidentrijke afsluitende confrontatie, om alsnog het tij te keren en een derde titel uit de brand te slepen.

Wie een en ander live wil meemaken, moet zondagnacht om 3u35 uit bed.

Grid Race 1
Uitslag Race 1

Kampioenschap:
1.Michelisz 428p; 2.Huff 410p; 3.Ehrlacher 408p; 4.Azcona 331p; 5.Girolami 330p; 6.Vervisch 314p; 7.Bjork 300p...

Foto's: WSC Group & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons