van der Horst

Macau: Raffaele Marciello en Matteo Cairoli snelste in vrije trainingen

Matteo Cairoli - Absolute Racing Porsche 911 GT3.R (992)
Matteo Cairoli - Absolute Racing Porsche 911 GT3.R (992)
De FIA GT World Cup in Macau is vandaag officieel van start gegaan met de vrije trainingen. Twee sessies werden er afgewerkt en Raffaele Marciello (Mercedes-AMG Team Landgraf) en Matteo Cairoli (Absolute Racing Porsche) zetten de snelste tijden op de tabellen. Aan Belgische zijde was Laurens Vanthoor (Toro Racing Porsche) voorlopig de betere.
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Eigenlijk maakte voornamelijk Marciello een zeer goede indruk. Rond de middag was hij de snelste op het Guia Circuit en in de tweede sessie strandde hij maar op 33/1000sten van de Porsche van Cairoli. Dat terwijl de top vier in de namiddag binnen een tiende van een seconde eindigde. Al was de Italiaan ook niet al te ver weg rond de middag toen hij als derde eindigde na Vanthoor. Voor de Hasselaar werd de namiddag dan weer een heel ander verhaal, gezien hij pas als negende geklasseerd werd.

Sheldon Van der Linde - Team WRT BMW M4 GT3
Sheldon Van der Linde - Team WRT BMW M4 GT3
Alessio Picariello zat tweemaal in de middenmoot, waarbij hij twee keer als elfde geklasseerd werd met de Luanzhou International Circuit Porsche. Team WRT tenslotte had ook geen klagen over zijn BMW-première in Macau. Sheldon Van der Linde eindigde  tweemaal in de top tien met een zevende en zesde plek respectievelijk. Hiermee moet  iedereen het zien te doen want morgen komt men maar één keer in actie en wel voor de kwalificatie. Deze vindt plaats om 07:05 uur, mits de voorgaande sessies niet voor oponthoud zorgen.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op donderdag 16 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons