van der Horst

Macau: Raffaele Marciello is de koning van de FIA GT World Cup.

Podium FIA GT World Cup 2023
Podium FIA GT World Cup 2023
De FIA GT World Cup in Macau zit er op en het is Raffaele Marciello die de eindwinnaar werd. Heel het weekend piloteerde de Zwitser zijn Mercedes-AMG Team Landgraf bolide foutloos en reed zonder bedreigd te worden richting zijn tweede wereldtitel en dat in zijn laatste race voor het merk. Edoardo Mortara (Absolute Racing Audi) en Augusto Farfus (Rowe Racing BMW) vervolledigden het podium, terwijl Laurens Vanthoor (Toro Racing Porsche) beste Belg was op plaats zes.
Start FIA GT World Cup in Macau
Start FIA GT World Cup in Macau
Al vanaf de start hield Marciello zonder problemen de leiding in handen, met in zijn zog Maro Engel (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing) en Mortara. Die situatie bleef status quo tot iets voor halfweg de safety car naar buitenkwam. Dit nadat de wagen van Weian Chan onder de bandenmuur van Lisboa vast zat. Gelukkig kon de wagen snel opgeruimd worden, waardoor het peloton maar twee ronden achter de safety car moest rijden. En het is na de herstart dat Marciello helemaal onbedreigd richting winst reed. Terwijl de Zwitser weg schoot, geraakte Engel niet onder stoom. Hiermee hield de Duitser iedereen achter zich op en was Marciello gaan vliegen.

Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Al de rest geraakte uiteindelijk wel voorbij de trage Mercedes, die overigens wat later opgaf. Dan kregen we een duel om de tweede plaats tussen Mortara en Sheldon Van der Linde in de Team WRT BMW, die op zijn beurt Farfus in zijn zog kreeg. Helaas voor de Zuid-Afrikaan moest hij de pits opzoeken wegens een lekke band en kon hij dus een goede klassering wel vergeten. De top drie bleef ongewijzigd, met daarachter Daniel Serra (Harmony Racing Ferrari) en Daniel Juncadella (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing) die de top vijf vervolledigen. Vanthoor was beste Porsche met een zesde plaats, terwijl Alessio Picariello (Luanzhou International Circuit Porsche) ook goed kon opschuiven naar voren en als achtste geklasseerd werd.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zondag 19 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons