van der Horst

Macau: Raffaele Marciello op pole tijdens FIA GT World Cup - Laurens Vanthoor P4

Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Tijdens de kwalificaties voor de FIA GT World Cup in Macau stond er geen maat op Raffaele Marciello. De Zwitser reed met zijn Mercedes-AMG Team Landgraf bolide een ronde in 2:14.542, wat tevens een nieuw ronderecord is. Marciello bleef hiermee Edoardo Mortara (Absolute Racing Audi) en Maro Engel (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing) voor. Laurens Vanthoor was ook goed bij de pinken in zijn Toro Racing Porsche en zal morgen als vierde starten.
Raffaele Marciello - Mercedes-AMG Team Landgraf Mercedes-AMG GT3
Raffaele Marciello - Mercedes-AMG Team Landgraf Mercedes-AMG GT3
De kwalificaties moesten even stilgelegd worden, nadat Kevin Estre (HubAuto Racing Porsche) in de problemen kwam in Lisboa. Eens de wagen weggetakeld was, was het Mortara die de beste papieren had, totdat Marciello in zijn laatste vliegende ronde er nog twee tienden van de tijd af deed. Hiermee pakt hij voor een derde keer op rij de pole tijdens de FIA GT World Cup in Macau. Hetzelfde voor Vanthoor, die pas in zijn laatste ronde de vierde plaats kon verzekeren voor de kwalificatierace morgen.

Alessio Picariello - Luanzhou International Circuit Porsche 911 GT3-R (992)
Alessio Picariello - Luanzhou International Circuit Porsche 911 GT3-R (992)
Ook Team WRT kan niet klagen, want Sheldon van der Linde parkeerde zijn BMW M4 GT3 op een vijfde plaats en bleef hiermee Daniel Juncadella (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing) voor. Wie nog altijd niet uit de middenmoot geraakte helaas, is Alessio Picariello. Hij kwam met de Luanzhou International Circuit Porsche niet verder dan plaats twaalf, achter Matteo Cairoli (Absolute Racing Porsche), die verrassend teruggevallen is na een goede prestatie tijdens de vrije trainingen op donderdag. Morgen is het eerst de kwalificatierace die afgewerkt wordt. Deze vindt plaats om 07:05 Belgische tijd.

Foto's: Racing International Photography - Mercedes-AMG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 17 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons