van der Horst

Macau: Rob Huff snelst in free practice

Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI
Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI
Er zijn nog zekerheden, zeker in Macau. Niemand minder dan negenvoudig Macau-winnaar Rob Huff prijkte donderdag na afloop van de tweede vrije oefenrit op de Guia-omloop met de snelste tijd achter zijn naam. De Sebastien Loeb Racing-piloot dook aan het stuur van de VW Golf GTI TCR als enige onder de 2:30"-grens en liet eerste achtervolger Yann Ehrlacher (Münnich Motorsport Honda Civic TCR) ruim een halve seconde achter zich. De jonge Fransman ging oom Yvan Muller (Hyundai i30 N TCR) en WRT-rijder Jean-Karl Vernay (Audi RS3 LMS) vooraf.
Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Huff had reeds in de eerste oefenrit de neus aan het venster gestoken met een derde tijd achter sessiesnelste Jean-Karl Vernay en Honda-vertegenwoordiger Esteban Guerrieri. Bij de start van de tweede sessie dook de Brit al meteen onder Vernay's besttijd in FP1 en verbeterde naderhand een eerste keer zijn chrono. Tussendoor afgelost door Hyundai-rijders Norbert Michelisz en Yvan Muller, zette hij finaal een 2:29.766" op de klokken, waarop niemand hem van antwoord kon dienen.
 
Jean-Karl Vernay - Audi Sport Lukoil Leopard Audi RS3 LMS
Jean-Karl Vernay - Audi Sport Lukoil Leopard Audi RS3 LMS
Yann Ehrlacher wist zich met zijn Honda Civic nog tussen de Brit en oom Yvan Muller te wringen maar stond bij het afvlaggen niettemin 0.533" bij Huff in het krijt. Net als in de eerste rit toonde WRT-rijder 'Jay Kay San'  Vernay zich met een vierde tijd de snelste Audi-vertegenwoordiger, in tegenstelling tot zijn merkgenoten is de omloop bekend terrein voor de Fransman om er reeds meermaals met succes te hebben geraced.
Dat de VW Golf GTI TCR het in de straten van Macau naar zijn zin heeft, bewees Mehdi Bennani met een vijfde tijd voor Honda-snelste Esteban Guerrieri en het Hyundai-trio Björk-Michelisz-Tarquini.  Ma qing Hua, de vervanger van Tiago Monteiro bij Boutsen Ginion Racing, klokte als tiende af.

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Van de zeven nog resterende titelkandidaten viel tot dusver enkel Cupra-rijder Pepe Oriola ietwat door de mand met een dertiende chrono, drie plaatsen beter dan Frédéric Vervisch. Onze landgenoot wist negen ronden af te werken en die verzamelde circuitkennis leverde de West-Vlaming een zestiende stek op.  Denis Dupont's leersessie werd drastisch ingekort nadat de RACB-rijder onzacht met de rail in aanraking kwam, gelukkig zonder al te grote schade aan de voortrein van diens Comtoyou Racing Audi RS3 LMS.  Net zo min als in de incidentvrije eerste oefensessie vielen er ook in de tweede rit geen neutralisaties te noteren... wie zei daar ook dat er nog zekerheden zijn?

Uitslag Free Practice 1 - Macau

Uitslag Free Practice 2 - Macau

Foto's: FIA WTCR/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 15 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons