van der Horst

Macau: Rob Huff snelt naar pole race 1 met nieuw ronderecord

Esteban Guerrieri - Rob Huff - Yvan Muller
Esteban Guerrieri - Rob Huff - Yvan Muller
Niet ALL-INKL.COM Münnich Motorsport’s Esteban Guerrieri die zich reeds opmaakte om zijn pole te vieren, maar Rob Huff zette in extremis de snelste tijd op de tabellen tijdens de kwalificatiesessie voor race 1 op zaterdag. De Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf GTI TCR-piloot verbeterde in een ultieme poging zijn reeds eerder in de sessie scherper gesteld TCR-ronderecord (2:29.090") en snoepte Honda-rijder Guerrieri zodoende een reeds lonkende pole af. Yvan Muller hield zijn titelkansen alvast gaaf met een derde startplaats, in tegenstelling tot diens Yvan Muller Racing-teamgenoot Thed Björk die er in de snelle Fisherman's Bend hard af ging.
  • STX Motorhomes
Huff leek in zijn ultieme rondje aanvankelijk in Guerrieri zijn meerdere te moeten erkennen maar zette  de situatie in de derde en laatste sector alsnog recht. “Ik bezorgde mezelf de beste kans op een nieuwe zege. Deze pole is voor het team. We kenden heel wat tegenslag dit seizoen en mijn plaats in de puntenstand reflecteert geenzins onze snelheid" aldus de Brit die op de Guia-omloop aan zijn zevende pole toe is.
 
Guerrieri zag zich hierdoor naar de tweede startplaats verwezen voor Yvan Muller  in de  YMR Hyundai i30 N TCR. De Fransman was overigens niet opgezet met een afstoppend maneuver van de Argentijn die net zijn snelste ronde had afgewerkt. Muller's neef Yann Ehrlacher lukte de vierde tijd in de tweede ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda, maar zal sowieso vanuit laatste positie van start gaan na een motorwissel in Suzuka.
 
Audi Sport Leopard Lukoil Team-rijder Jean-Karl Vernay toonde zich met een vijfde tijd andermaal de snelste Audi-rijder maar wint dus net als alle andere concurrenten een plaatsje op de grid. Dit  geldt in eerste instantie ook voor Huff's teamgenoot Mehdi Bennani die nu als vijfde van start gaat, voor Norbert Michelisz en puntenleider Gabriele Tarquini. Comtoyou-vertegenwoordiger Frédéric Vervisch zette zijn leerproces verder en vertrekt morgen als achtste voor de Campos Racing’s Cupra TCR van Pepe Oriola.
Denis Dupont gaat als 21ste van start.

De sessie diende één keer met code rood geneutraliseerd nadat Thed Björk bij een harde crash zijn titelkansen én diens Hyundai i30 N TCR een flinke deuk had gegeven. Blijft de vraag of het YMR-team de schade tijdig kan herstellen voor de later te betwisten kwalificatiesessie voor races 2 en 3. Ook Aurelien Panis ging er af en vertimmerde enigszins zijn Comtoyou-strijdros .

Uitslag Qualifying Race 1 - Macau
 
Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons