van der Horst

Macau: Rob Huff topt FP2, Frédéric Vervisch lukt vijfde tijd

Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI
Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI
Rob Huff (SLR VW Golf GTI) en Andy Priaulx (Cyan Performance Lynk & Co 03 TCR), niet toevallig twee rijders die hier eerder in hun carrière reeds meermaals schitterden, toonden zich donderdagmiddag in Macau de snelsten van het lot in FP2. Met diens snelste chrono in een naar eigen zeggen lang niet perfecte ronde, ging Macau-specialist Huff alvast op zoek naar een tiende zege op het roemruchte Circuito da Guia. Zestig kilogram succesballast leek de Lynk&Co's dan weer bitter weinig te storen, want naast de tweede tijd van Priaulx op 0.253" van Huff stuurden ook Yann Ehrlacher en Thed Björk hun Chinese montuur naar een sterke vierde, respectievelijk zesde tijd. Zoals verwacht tekende ook Audi present met een derde chrono voor WRT-rijder Jean-Karl Vernay en de vijfde tijd voor onze landgenoot Frédéric Vervisch, beiden onderweg met een Audi RS3 LMS die in deze meeting slechts tien kilogram ballast meetorst. Nicky Catsburg toonde zich met een zevende tijd de snelste Hyundai-vertegenwoordiger voor de best geklasseerde Honda van Tiago Monteiro en Norbert Michelisz die eerder in FP1 de tijdtabel topte. Puntenleider Esteban Guerrieri kwam topsnelheid tekort en klokte pas de 22ste tijd.
Warm en koud voor het Squadra Corse eerder in free practice 1. Waar Norbert Michelisz na het afvlaggen van de eerste oefensessie bovenaan de tijdtabel prijkte, ging teamgenoot Gabriele Tarquini al vroeg in de sessie in de fout. De Italiaan blokkeerde de wielen vooraan en schoof in "Police corner" vrij hard in de vangrail met een eerste en enige rode vlag als gevolg. De Hyundai i20 R5 kon evenwel op tijd hersteld worden voor de tweede sessie. Ook KCMG-rijder Attila Tassi bleek te optimistisch en beschadigde diens Honda Civic in de slotminuut van de openingssessie. Achter Michelisz (Honda) toonden ook Yvan Muller (Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (Audi), Rob Huff (VW), Yann Ehrlacher (Lynk&Co), Tom Coronel ( Cupra) en Andy Priaulx (Lynk&Co) zich bij de les. Frédéric Vervisch klokte de elfde tijd op een dikke seconde van sessiesnelste Michelisz.
 
Dat je in Macau als rookie niet noodzakelijk vrede moet nemen met een figurantenrol bewees PWR Racing-rijder Mikel Azcona. De revelatie van het seizoen besloot de tweede sessie als tiende nadat hij in FP1 zelfs de negende tijd had neergezet. FP2 diende tweemaal kortstondig met code rood geneutraliseerd nadat evenveel wild card-rijders de controle over hun bolide verloren.

Vrijdag worden de kwalificatiesessies voor races 1,2 en 3 afgewerkt.  

Macau - Uitslag FP1 
Macau - Uitslag FP2 

Foto: Clement Marin/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 14 november 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons