van der Horst

Macau sluit (wellicht) KUMHO TCR-wereldtournee af

Terug naar Macau
Terug naar Macau
Macau's Motor Sports Authority AAMC, het Macau Grand Prix Organizing Committee en WSC Group doen er alles aan om van de Macau Guia Race het laatste evenement van de KUMHO TCR World Tour 2023 te maken. Zodra alle formaliteiten zijn vervuld, zal het Macau-evenement de kalender van negen meetings van 16 tot 19 november afronden. De race op het beruchte stratencircuit telt ook mee voor de TCR Asia Challenge.
Hoewel synoniem voor veel blik- en andere schade staat een race in Macau onveranderlijk hoog op het favorietenlijstje van menig eenzitter- of toerwagenpiloot. De voorbije jaren stak de wereldwijde pandemie een stokje voor de terugkeer naar het voormalige Portugese roversnest. Gezien de totale ommekeer van de Chinese autoriteiten terzake lijkt het dit jaar dan toch te zullen lukken.

We zouden erg trots zijn om Macau toe te voegen aan de toch al indrukwekkende lijst van beroemde circuits die als decor fungeren voor het eerste KUMHO TCR World Tour-seizoen. Persoonlijk ben ik enthousiast over de mogelijkheid om opnieuw samen te werken met AAMC en het Macau Grand Prix Organizing Committee. Deze hebben bewezen zeer professioneel te zijn in het organiseren van dit evenement en hebben TCR vanaf het allereerste begin enthousiast ondersteund.” aldus WSC CEO Marcello Lotti. 

Indien Macau officieel bevestigd wordt, blijft het enkel nog wachten op de naam van de Australische omloop waar het TCR World Tour-gezelschap zal neerstrijken in de week voorafgaand aan het treffen op de Mount Panorama. 

Foto: Grand Prix van MacauDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op woensdag 15 maart 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons