van der Horst

Macau: Yvan Muller recidiveert, Frédéric Vervisch sterk achtste

Yvan Muller wint opnieuw
Yvan Muller wint opnieuw
Teamstrategie, daar draaide het om in het tweede Macau-treffen, net als zaterdag gewonnen door Yvan Muller. Een vierde seizoenszege voor Lynk&Co-teamgenoot Thed Björk maakt dat de Elzasser opnieuw in de run is voor de WTCR-titel. Kevin Ceccon mocht andermaal mee op het podium, de Alfa Romeo-piloot ging het duo Esteban Guerrieri - Nicky Catsburg vooraf dat wedstrijdlang strijd leverde om de vierde stek, de Nederlander zou in de slotronde nog terugvallen naar plek twaalf. Frédéric Vervisch deed nog beter dan gisteren en remonteerde deze keer vanuit achttiende stelling naar een knappe achtste stek. Norbert Michelisz tikte na een risicoloze run als tiende aan en blijft leider voor Guerrieri, Muller en Björk.
  • Hamofa Performance
Kevin Ceccon (Mulsanne Racing) andermaal op het podium
Kevin Ceccon (Mulsanne Racing) andermaal op het podium
Voor Muller die als vijfde van start ging zat de job er nog voor het aanremmen bij Lisboa op nadat hij aan Guerrieri en Ceccon voorbij was gegaan. Polesitter Yann Ehrlacher en Thed Björk die bij de start probleemloos hun uitgangspositie hadden behouden, ruimden immers zoals gepland de baan voor de Elzasser. Een Lynk&Co-tiercé leek in de maak tot titelrivaal Guerrieri bij de derde Lisboa-doortocht knap bij Ehrlacher binnendoor ging, een maneuver waarbij Muller's neef vier plaatsen zou verliezen. Thed Björk fungeerde de resterende acht ronden als buffer voor het geval Kevin Ceccon - die zich op zijn beurt voorbij Guerrieri had gehesen - al te gevaarlijk zou komen opzetten, quod non. 

Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Honda-rijder Guerrieri,vierde, kreeg in de slotronden nog af te rekenen met een opzittende Nicky Catsburg, de Nederlander had na een gesmaakt duel al afstand genomen van VW-rijder Johan Kristoffersson. Is het naïef te denken dat Catsburg, eens het duidelijk was dat ie niet aan Guerrieri voorbij zou geraken, zich in de slotronde opzettelijk tot achter teamgenoot Norbert Michelisz liet terugvallen? Kristoffersson erfde zodoende de vijfde plaats.

Frédéric Vervisch: andermaal knappe remonte
Frédéric Vervisch: andermaal knappe remonte
Drie seconden later tikte het Lynk&Co-duo Ehrlacher-Priaulx als zesde en zevende aan, voor onze landgenoot Frédéric Vervisch. De Comtoyou Racing Team Audi-rijder had naar goeder gewoonte bij de start al zes plaatsen goedgemaakt. Twee ronden later toefde de West-Vlaming reeds in tiende stelling en met een geslaagde aanval op Audi Sport-rivaal Jean-Karl Vernay hees de man uit het Kortrijkse zich naar de negende plaats. Catsburgs terugval in de slotronde leverde hem finaal nog een extra plaatsje op.

In de puntenstand blijft Michelisz voorlopig leider, de Hongaar telt nog elf punten voorsprong op Guerrieri. Muller blijft derde maar nadert tot op zes punten van de Argentijn. Ook Thed Björk houdt zijn titelkansen gaaf, de Zweed volgt op 33 punten van Michelisz.

Uitslag Race 2 Macau

Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 17 november 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons