van der Horst

Macau: Yvan Muller wint openingsrace, Frédéric Vervisch knap zevende

Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co 03
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co 03
Geen verrassingen zaterdag in Macau waar de eerste van drie wedstrijden onder een stralende zon werden verreden. Polesitter Yvan Muller controleerde probleemloos de race, hield acht ronden lang Norbert Michelisz in bedwang en houdt met een derde seizoenzege zijn titelkansen gaaf. Michelisz is nu opnieuw leider ten koste van Esteban Guerrieri (Honda) die na een motorwissel als laatste aanzette en puntenloos bleef. Alfa Romeo-rijder Kevin Ceccon erfde in de slotronde Andy Priaulx's derde stek. De kleine Brit reed net als Yann Ehrlacher in functie van teamgenoot Thed Björk's titelkansen, liet zich tot achter Ceccon, Rob Huff, en Björk terugvallen om voor Frédéric Vervisch in te voegen. Onze landgenoot ontpopte zich tot de smaakmaker van een nagenoeg incidentloze race door vanuit elfde stelling naar een knappe zevende stek op te rukken.
Norbert Michelisz - Yvan Muller - Kevin Ceccon
Norbert Michelisz - Yvan Muller - Kevin Ceccon
In de openingsronde behoudt de top-3 Muller-Michelisz-Priaulx zijn positie, Ehrlacher gaat aan Ceccon voorbij en Huff doet het zelfde bij Björk. Vervisch is prima gestart, ziet zijn achtste stek in ronde 2  ingepikt door Tarquini maar herovert die twee ronden later.

Bij de tweede doortocht in 'Lisboa' belandt Benjamin Leuchter in de vangrail en hindert daarbij Mikel Azcona en Jean-Karl Vernay:  samen met de sortie van het duo Niels Langeveld-Ma Qing Hua zowat het enig noemenswaardig incident in een ongebruikelijk rustig verlopen wedstrijd.
 
Frédéric Vervisch - Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Team Audi
Frédéric Vervisch - Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Team Audi
Halfweg de race laat Yann Ehrlacher zich met opzet tot achter Ceccon, Huff en Björk terugvallen. Een tactische zet van de Lynk&Co-rijder om de titelkansen van teamgenoot Thed Björk, vierde in de puntenstand, gaaf te houden. Ehrlacher voegt in voor de neus van Vervisch die net aan Tarquini voorbij is gegaan maar wordt al snel door onze landgenoot voorbijgesneld. De Comtoyou-piloot belaagt daarop Björk maar komt op het lange rechte eind naar Lisboa net wat snelheid tekort om de Zweed alsnog z'n zesde stek te ontfutselen.
 
In de slotfase van de race lijken de posities bevroren tot ook Andy Priaulx het Lynk&Co-teamspel speelt en zich tot achter Ceccon, Huff en Björk laat terugvallen. Mulsanne-rijder Kevin Ceccon klimt zodoende zonder slag of stoot een derde keer op het podium waar hij winnaar Muller en Michelisz gezelschap houdt.
 
Norbert Michelisz: opnieuw leider
Norbert Michelisz: opnieuw leider
Norbert Michelisz wipt dankzij zijn tweede stek over Esteban Guerrieri naar de leiding in de puntenstand. De Hongaar telt 18 punten voorsprong op de Argentijn die de spreekwoordelijke hete adem van Yvan Muller in de nek voelt. De offers van teammaats Priaulx en Ehrlacher maken dat ook Thed Björk in de running blijft voor de titel, de Zweed staat slechts elf punten bij maatje Muller in het krijt.

Uitslag Race 1 Macau

Stand Kampioenschap na Race 1 Macau:
1. Norbert Michelisz 306p
2.Esteban Guerrieri 286p
3.Yvan Muller 270p
4.Thed Björk 259p
5.Tarquini 200p
6.Girolami 198p
7.Azcona 198p
8.Ehrlacher 191p
9.Huff 175p
10.Vernay 173p
11.Kristoffersson 169p
12.Vervisch 168p...

Foto's: DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 16 november 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons