van der Horst

Magione: ELITE 2: Race 1: Eerste zege voor PK Carsport rijder Maxime Dumarey

Maxime Dumarey - PK Carsport Chevrolet SS
Maxime Dumarey - PK Carsport Chevrolet SS
Maxime Dumarey ( PK Carsport Chevrolet SS) heeft zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series beet. De Belg behaalde zijn zege op magistrale wijze, hij vertrok in Magione van op de pole en liet niemand de kans om de leiding te nemen waarna hij met ruime voorsprong als winnaar over de lijn kwam. Voor de tweede wagen van PK Carsport, waarmee Longin rijdt in de ELITE 1 klasse, werd er voor deze race geen rijder gevonden en dus wordt enkel de wagen van Kumpen ingezet in ELITE 2. Denis Dupont werd met de Toyota van het RCP-Marc VDS Racing Team achtste.
  • LTF
In het begin van de race moest Dumarey nog wel Thomas Ferrando (Overdrive Chevrolet Camaro) en Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) afhouden, beide piloten hadden zich in het slipstream van Dumarey genesteld en waren vastberaden hem het niet gemakkelijk te maken. Echter de beide Fransen kwamen met elkaar in contact waarbij Rousseau moest opgeven en Ferrando terugviel naar de derde plaats. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS) profiteerde van eerder genoemd incident om de tweede plaats te pakken maar hij kon Dumarey nooit bedreigen en finishte op 13 seconden van de Oost Vlaming. Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) won de strijd om de vierde plaats van Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS).

Magione; ELITE 1; Uitslag race 1:

1. Maxime Dumarey ( PK Carsport Chevrolet SS)
2. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS)
3. Thomas Ferrando (Overdrive Chevrolet Camaro)
4. Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang)
5. Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS)
6. Ulysse Delsaux (RDV Compétition Chevrolet SS)
7. Marco Spinelli (Events4you by Nocentini Chevrolet Camaro)
8. Denis Dupont (RCP - Marc VDS Toyota Camry)

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons