van der Horst

Magione: ELITE 2: Race 2: Oppermachtige Dumarey verliest zekere zege na aanrijding

Philipp Lietz - TB Renauer Motorsport Ford Mustang
Philipp Lietz - TB Renauer Motorsport Ford Mustang
Maxime Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) was op het circuit van Magione op weg naar een tweede zege op rij en leidde het veld met ruime voorsprong tot een safety car procedure de wagens opnieuw bij elkaar bracht. Bij de herstart ramde Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS) echter de wagen van Dumarey en dat betekende het einde van de race voor beide wagens. Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) profiteerde van het incident om met de zege te gaan lopen, de eerste in zijn carrière. Ook Dennis Dupont (Marc VDS Racing) lag al vroeg uit de race.
Er stond vandaag geen maat op Dumarey, van op de pole gestart nam hij autoritair de leiding en reed weg van de concurrentie. De Belg had een voorsprong van 13 seconden uitgebouwd op Ercoli toen de safety car in de vijftiende ronde de baan opkwam en Dumarey zijn voorsprong volledig kwijt speelde.  Tien ronden later werd de race weer rijgegeven maar Ercoli reed in op de wagen van Dumarey en beide bolides gingen van de baan. Lietz kreeg op deze manier de leiding cadeau en reed naar zijn eerste NASCAR zege.  Achter de Oostenrijker vochten Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS) en Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) een onderling duel uit voor de tweede plaats. De Fransman was mooi teruggekomen na een eerdere drive through maar moest de tweede plaats toch laten aan de Italiaan.

De vierde plaats ging naar Ulysse Delsaux (RDV Compétition Chevrolet SS) die Marçal Melo (Brazil Team Chevrolet SS) en Leonard Vernet (TFT-Red Line Chevrolet SS) vooraf ging. Maxime Dumarey behoudt de leiding in het kampioenschap en heeft 12 punten voorsprong op Ferrando en 15 Lietz. Het is wachten tot het weekend van 11 en 12 oktober om te weten wie de titel binnen haalt, dan worden de finale races gereden in Le Mans.  

Magione; ELITE 1; uitslag race 2:

1. Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang)
2. Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS) +1.366
3. Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) +1.537
4. Ulysse Delsaux (RDV Compétition Chevrolet SS) +3.641
5. Marçal Melo (Brazil Team Chevrolet SS) +7.510
6. Leonard Vernet (TFT-Red Line Chevrolet SS) +9.916
7. Erika Monforte (Euro Kart Racing Team Chevrolet Camaro) +10.649
8. Stéphane Sabates (Still Racing Chevrolet Camaro) +14.630
9. Eric Quintal (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) +17.410

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons