van der Horst

Magnus: "Ik hoop dat ik nu de kans krijg om verder te doen"

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus kan terugblikken op een geslaagd debuutweekend in de Blancpain GT Series Sprint Cup. De Antwerpenaar testte enkele weken terug voor het eerst een GT3 op een nat Circuit Zolder en overtuigde Vincent Vosse om hem een kans te geven. Hoewel hij in de vrije trainingen zijn draai nog moest vinden, imponeerde hij meteen in de kwalificaties met een vierde tijd algemeen. In de races realiseerde hij samen met Alessio Picariello een zevende en zesde plaats, meteen ook goed voor twee overwinningen in de Silver Cup.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
"Ik had dit niet verwacht eerlijk gezegd, maar wel gehoopt natuurlijk," vertelt Magnus aan Autosport.be. "Deze kans viel volledig uit de lucht voor mij en om het dan ook nog eens zo goed te doen is gewoon een droom. In de kwalificatie op nieuwe banden waren we echt heel sterk, met de vierde tijd algemeen en eerste in de Silver Cup." 

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #2
"In de race had ik wat meer moeite met al het extra gewicht van de brandstof, daar had ik nog geen ervaring mee aangezien ik nog nooit lange stints heb gedaan met deze wagen. Het is niet eenvoudig om de laatste paar tienden te vinden met een GT3 wagen. Mijn prestatie in Race 2 was in ieder geval beter dan in Race 1 gisteren. Ik zie dat er nog progressie in zit en dat is positief. Ik hoop dat ik nu de kans krijg van WRT om verder te doen, dat zou het helemaal afmaken. Er is nog niets getekend of beslist, maar dit weekend opent hopelijk deuren."

Foto's: Arne Simons, Marnik Mouchaers en Vincent Wouters

 



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 8 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons