van der Horst

Magny-Cours 200: Met de (laattijdige) complimenten van Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Verreden in het kader van de Magny-Cours Cups en als eerbetoon aan de meeste Belgische series werden de Magny-Cours 200 voornamelijk gekenmerkt door de laattijdige inschrijving van het prestigieuze Belgium Racing team. En dat vette het veld toch aan met drie bijkomende Porsche 911 GT3 Cup. Op het einde van de rekening werd het een dubbelzege voor het Limburgse team…
  • Dreamdrive
Het is zo dat we op de bolides van Belgium Racing enkele toprijders terug vonden met Dylan Derdaele en Mich Cool op de 992 GT3 Cup #98, evenals de jonge en beloftevolle Michiel Haverans en de ervaren Marc Goossens op de 991 GT3 Cup #78. Dit laatste duo zat lang aan de kop van de wedstrijd en uiteindelijk waren het bestraffingen die het onderscheid maakten tussen de beide bolides. De #98 liep tegen een Stop & Go van 70 seconden in het laatste uur van de race voor een inbreuk op de snelheidsbeperkingen in de pits. De #78 verloor uiteindelijk een ronde na een inhaalbeweging onder gele vlag. Derdaele en Cool wonnen dus met een voorsprong van 33’’5 op Haverans en Goossens !
 
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
Als we kijken naar de reguliere deelnemars aan de 100 Series by BGDC, was het de MARC Focus VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel die zegevierden in het algemene klassement. De #2 profiteerde van de laattijdige opgave van de  Porsche 992 GT3 Cup #703 van Wim Meulders en Rik Renmans, slachtoffers van een motorprobleem op 8 minuen van het einde van de wedstrijd! De Australische bolide haalde hegt in de Divisie 3 en de Klasse S+. Vermelden we nog het forfait van de andere MARC Cars,  de BMW V8 versie van Van Woensel, Mertens en Van Egdom, die in de kwalificaties moest afrekenen met een motorbreuk in de kwalificaties.
 
De wedstrijd werd verreden op een droge piste. De incidenten waren echter veelvuldig, en dat liet aan de deelnemers toe om heel wat posities goed te maken in het algemene klassement. In de klasses zien we de Peugeot 308 #23 van  Caren Burton en Damien Dussoul die zich binnen de top 10 nestelden.       

Hundred Series by BGDCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 6 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons