van der Horst

Magny Cours 200: Semoulin/Semoulin/Heyninck overleven slijtageslag en pakken leiding in tussenstand!

Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Na de tweede manche in Dijon-Prenois, die zeker zal onthouden worden, trokken de spelers van de Hundred Series by BGDC 2018 weer naar een circuit in Frankrijk, met name het mythische circuit van Magny-Cours, waar de Grand Prix van Frankrijk Formule 1 tussen 1991 en 2008 plaatsvond. Een 20-tal deelnemers reden op de omloop waar zoveel legendes om de zege streden. De weersomstandigheden waren erg warm en dat hebben mens en machine geweten. De race van 200 minuten stond bol van de incidenten en omwentelingen!
  • STX Motorhomes
D3: Porsche Alméras op eigen bodem

Porsche Alméras - Porsche 991 GT3 Cup S
Porsche Alméras - Porsche 991 GT3 Cup S
Het waren de Fransen Gérard Tremblay, Pierre Martinet en de jonge wolf Florian Latorre die de polepositie en de zege in Division 3 in eigen huis hielden. Aan het stuur van de mooie Porsche 911 GT3 Cup S #71 van de Alméras Frères dienden ze in de aanvangsfase Raphaël van der Straten voor te laten en de Porsche kende bovendien een aanrijding met een andere deelnemer. Gevolg, de Duitse bolide zakte weg naar de kelders van het klassement.

Lag de weg nu open voor een makkelijke zege van de MARC Focus VDS Racing Adventures #58? Neen, want op minder dan een uur van het einde ging de transmissie van de rode bolide stuk. Het trio Tremblay-Martinet-Latorre nam zo op tien minuten van het einde de leiding in handen. Achter de Porsche en de MARC Focus, werd de Renault Mégane Silhouette van Divoy-Asnong-Frère derde, ondanks problemen met de versnellingsbak.

 D2: DRM kent problemen, Semspeed triomfeert

Het was zeker dat de zege in de Division 2 voor een Peugeot zou zijn, want de Seat Leon Supercopa #15 van Lacroix-Lejeune gaf forfait voor de race, na technische problemen tijdens de kwalificaties. Er was echter meer dan één Peugeot die kon winnen. De 308 Cup #2 van Matthieu de Robiano en Pierre Dupont, samen met Frédéric Caprasse, reed naar een tweede opeenvolgende polepositie. Echter een aanrijding met de Peugeot RCZ #188 van Heinen-Hayot (die laatste gaf op) in de haarspeld van Adelaide en vervolgens versnellingsbakproblemen, gooiden roet in het eten van de snelste wagen uit de kwalificaties. Na de pech in Dijon-Prenois nam Semspeed een magistrale revanche en de Peugeot 308 Cup #226 van Benoît Semoulin, François Semoulin en Geoffrey Heyninck won niet alleen in D2, maar ook algemeen. Knap! De Peugeot RCZ #188 van Tricoche-Dussoul werd tweede, voor de BMW Compact M3 #444 van Smets-Verbeke die het van zijn regelmaat moest hebben.

 D1: Honda in schoonheid

Beeckman/Denis/Neutelers - Porsche Boxster
Beeckman/Denis/Neutelers - Porsche Boxster
Sinds het begin van het seizoen, staat de Division 1 bol van de omwentelingen en incidenten. Onder de zon van Magny-Cours kenden weer heel wat teams problemen van allerlei aard. Zo waren er de polemannen Guy Katsers en Philippe Ménage (Vauxhall Astra Coupé #777, wiel afgebroken), Branne-Breulet-Boeykens (Renault Clio III #110, versnellingsbak), Beeckman-Denis-Neutelers (Porsche Boxster #24, aanrijding) of Petralia-Nopère-Dubois (Suzuki Baleno #88, temperatuur).

Van Billoen/De Laet - Honda Civic
Van Billoen/De Laet - Honda Civic
Uiteindelijk waren het de diverse Honda Civic die het beste voor de dag kwamen. De Civic Type R #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet ging de Renault Clio III #510 van Debroux-Santini vooraf, om de zege in de D1 te behalen, net als de overwinning in de Klasse B. De Civic… 1600cc #48 van Van Mechelen-Businaro-Habran stond als derde in de Divisie op het podium en won in de Klasse A voor de Renault Clio #63 van Van Kuyk-Leten. Verder in D1 was er de Honda Civic #53 van Franken-Libbrecht, tevens goed voor  brons in de Klasse B. Na de aanrijding met de… Porsche #71, moest de Porsche Boxster #24 van Beeckman-Denis-Neutelers zich tevredne stellen met een zege in de Klasse D.

VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
Na de start in Spa-Francorchamps en vervolgens twee manches in Frankrijk, trekt de Hundred Series by BGDC nu naar het bekende circuit TT van Assen (Nederland), voor een race van 200 minuten op zondag 10 juni. De pechvogels van Magny-Cours zullen zeker revanche willen in één van de tempels van de Nederlandse autosport...


BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 21 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours 200.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons