van der Horst

Magny-Cours 200: Triomf voor Belgium Racing

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Verrassing bij de tweede manche van de Hundred Series by BGDC die dit weekend plaatsvond op het circuit van Magny-Cours, Belgium Racing schreef op het laatste moment de Porsches, die het normaal aan de start brengt in het Belcar Endurance Championship, in voor de wedstrijd. Ook de rijdersbezetting op de wagens bleef ongewijzigd. De Porsches 911 GT3 Cup bleken te sterk voor de concurrentie, Dylan Derdaele/Michael Cool wonnen de race voor Michiel Haverans/Marc Goossens.
Michiel Haverans
Michiel Haverans
Uiteindelijk namen 31 wagens de start van de race. Lange tijd leek het er op dat de zege naar de Porsche type 991.2 van Michiel Haverans en Marc Goossens zou gaan, maar een penalty voor het inhalen onder geel kostte de bolide een ronde en de zege. De Porsche type 992 van Dylan Derdaele en Michael Cool werd ook bestraft met een stop and go voor een te hoge snelheid in de pitlane, maar dat was niet voldoende om hen van de zege te houden, zij hadden uiteindelijk een voorsprong van 33 seconden op hun teamgenoten.

Derde algemeen en eerste van de vaste deelnemers aan de Hundred Series by BGDC was de VDS Racing Adventures MARC Cars Focus V8 van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel. Zij eindigden op twee ronden van de winnende Porsche. Ook de Porsche type 992 van Wim Meulders en Rik Renmans maakte aanspraak op de derde plaats, maar een motorprobleem deed de wagen terugvallen naar de elfde positie. Vierde algemeen werd de Peugeot 308 van Caren Burton en Damien Dussoul, terwijl de Porsche type 992 van de Nederlanders Fehrat en Evren Yondem de top vijf afsloot. Verder in de top tien vonden we nog vier Porsches, waarvan twee Cayman en de SEAT Cupra van Van den Hove/Van den Hove op plaats acht.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons