van der Horst

Magny-Cours: Dino Lunardi en Vincent Abril winnen in de regen

Team Speed Car Audi R8 LMS ultra
Team Speed Car Audi R8 LMS ultra
De Speedcar Audi van Lunardi en Abril stond slechts als negende op de startgrid, maar het duo profiteerde van de regen tijdens de race om naar voren op te schuiven en alsnog de overwinning te pakken bij de eerste race op het circuit van Magny-Cours. Ook Hassid en Badey werkten met hun TDS Racing BMW een mooie remonte af en werden tweede, hetzelfde gelde ook voor de als derde geklasseerde Sofrev ASP Ferrari van Barthez zn Moullin-Traffort.
TDS Racing BMW Z4
TDS Racing BMW Z4
Na de zomerpauze begon zaterdag ook het Franse GT Tour kampioenschap aan het tweede gedeelte van zijn kampioenschap op het circuit van Magny-Cours. Bij de start van de race nam David Hallyday (Saintéloc Audi) in de regen de leiding voor beide ART GP McLaren’s die de Loeb Racing McLaren van Pasquali verschalkten. Demoustier werkte zijn ART GP McLaren voorbij de leidende Audi en nam de kop van de race, een ronde later ging ook Gilles Vannelet in de tweede ART GP McLaren voorbij de BMW.  Ondertussen wisselen de posities in het peloton door de gladde ondergrond voortdurend en Vannelet verloor zijn tweede plaats nadat zijn McLaren rond zijn as ging.

Na de verplichte pitstop vonden we de beide ART GP McLaren’s op kop voor Badey in de TDS BMW en de Saintéloc Audi van Ludovic Badey. Lunardi lag dan zevende maar klom al snel op naar de top waar Badey in zijn BMW voorbij de beide McLaren’s ging. Maar de Speedcar Audi kreeg al snel de BMW in het vizier en vlak voor het einde van de race moet Badey zwichten voor Lunardi.  In de laatste ronde moest de ART GP McLaren van Amado nog naar de kant met mechanische problemen en de derde plaats ging alzo naar de Sofrev-ASP Ferrari van Barthez/Moulin-Traffort die in extremis nog voorbij de tweede ART GP McLaren geraakt was.

Uitslag race 1 Magny-Cours:

01. Vincent Abril/Dino Lunardi (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra)
02. Henry Assid/Ludovic Badey (TDS Racing BMW Z4)
03. Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort (Sofrev-ASP Ferrari 458)
04. Gilles Vannelet/Antoine Leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
05. Marc Sourd/Mathieu Jaminet (Team Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
06. Eric Cayrolle/Amo Santamato (Sport Garage Ferrari 458)
07. David Smet/Grégory Guilvert (Team Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
08. Gregoite Demoustier/Ulric Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
09. Jean-Luc Beaubelique/Soheil Ayari (Sofrev-ASP Ferrari 458)
10. Gilles Duqueine/Laurent Groppi  (Sport Garage Ferrari 458)

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 8 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons