van der Horst

Magny Cours: race 1: Aan Team Sofrev-ASP de zege

Beaubelique/Badey - Sofrev ASP Ferrari 458
Beaubelique/Badey - Sofrev ASP Ferrari 458
Ook het Franse GT kampioenschap is na een lange vakantieperiode weer in gang geschoten, maar ook het Franse topkampioenschap heeft betere tijden gekend, bij de herstart dit weekend op Magny Cours tekenden maar 17 wagens present. Werden de beide kwalificatiesessies nog gedomineerd door de Audi’s van Loeb Racing (Parisy/Hassid) en Saintéloc Racing (Guilvert/Hallyday) dan was het de Team Sofrev-ASP Ferrari 458 van Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey die de eerste race op zaterdag won.
Armindo/Narac - IMSA Performance Porsche 911 GT3 R
Armindo/Narac - IMSA Performance Porsche 911 GT3 R
Raymond Narac in de IMSA Performance-Matmut Porsche nam bij de start de leiding over van de op de pole gestarte Loeb racing Audi met Henry Hassid aan het stuur. Narac liep al snel 8 seconden uit maar zijn voorsprong werd teniet gedaan door een interventie van de safety car om toe te laten reparaties aan de pistemarkering uit te voeren. De Porsche behield de leiding na de herstart maar werd op de hielen gezeten door twee Audi’s. Ondertussen zijn we de GSE by DKR BMW Z4 verloren die in de muur beland is.

Na de verplichte pitstop was het echter de Team Sofrev-ASP Ferrari met Badey aan het stuur die op kop lag, de Ferrari verloor immers heel wat minder tijd bij zijn stop omdat de wagen gebaseerd op de uitslag van vorige race geen prestatie strafseconden moest uitzitten. De IMSA Performance Porsche lag nu tweede met achter hem de Sport Garage Ferrari van Santamato. De Loeb Racing Audi en de Saintéloc
Parisy/Hassid - Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra
Parisy/Hassid - Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra
Audi waren teruggevallen naar de vijfde en zesde plaats. Santamato kreeg echter een penalty toegediend waardoor Parisy de derde plaats kon overnemen. De posities zouden niet meer wijzigen en Jean-Luc Beaubelique/Ludovic Badey wonnen voor Nicolas Armindo en Raymond Narac in de IMSA Performance Porsche. De laatste podiumplaats was voor de Sébastien Loeb Racing Audi van Mike Parisy en Henry Hassid, die een mooi duel uitvochten met de Team Duqueine Ferrari van Soheil Ayari en Jean-Claude Police.
 
GT Tour; Magny Cours; uitslag race 1:

1. Jean-Luc Beaubelique/Ludovic Badey (Sofrev-ASP Ferrari 458) 59:59.098
2. Nicolas Armindo en Raymond Narac (IMSA Performance Porsche 911 GT3 R) +3.210
3. Mike Parisy/Henry Hassid (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +3.988
4. Soheil Ayari/Jean-Claude Police (Team Duqueine Ferrari 458) +4.854
5. Roland Berville/Anthony Beltoise (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +12.20
6. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458) +20.077
7. David Hallyday/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +21.058
8. Plilippe Giauque/Morgan Moullin-Traffort (Team Sofrev-ASP Ferrari 458) +23.413

Foto's: Niels Vaeck & GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 7 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons