van der Horst

Magny Cours: race 2: Opnieuw zege voor Ferrari

Police/Ayari - Team Duqueine Ferrari 458
Police/Ayari - Team Duqueine Ferrari 458
Net als in de eerste race op zaterdag ging de zege in race 2 naar een Ferrari, ditmaal was het echter het exemplaar van het Team Duqueine Engineering van Soheil Ayari en Jean-Claude Police dat met de zege ging lopen. De Ferrari was in strijd voor de zege met de Sébastien Loeb Racing Audi van David Hallyday, maar deze laatste maakte een fout, ging rond en viel zo terug naar de achtste positie. Ook de tweede plaats ging naar een Ferrari, na de Team Sofrev ASP 458 van Morgan Moullin-Traffort en Philippe Giauque werd de IMSA Performance Porsche van Raymond Narac en Nicolas Armindo derde.
Na de start van de race reden twee Audi’s aan de leiding met de Gregory Guilvert in de Saintéloc R8 LMS voor Mike Parisy in het Loeb Racing exemplaar. De IMSA Performance Porsche van Armindo bezette de derde plaats. Guilvert hield in het begin van de wedstrijd stand tegenover een opzitende Parisy maar Armindo verloor de derde plaats aan de Ferrari van Ayari en moest later ook Moullin-Traffort voor laten. Er was maar een verschil van 2 seconden tussen de eerste vier wanneer de wagens binnen moesten komen voor de verplichte pitstop.

Giauque/Moullin-Traffort - Team Sofrev-ASP Ferrari 458
Giauque/Moullin-Traffort - Team Sofrev-ASP Ferrari 458
De handicap seconden die de best geklasseerden van de vorige wedstrijd toebedeeld krijgen maakten dat het de Team Duqueine Ferrari van Police was die als eerste de pitstraat verliet voor de Audi van Hallyday. De IMSA Engineering Porsche viel terug naar plaats zeven maar zette onmiddellijk een remonte in. Hallyday kwam steeds dichter terug op de leidende Ferrari maar ging toen in de fout en verloor ettelijke plaatsen. Maar nog was Police niet zeker van de overwinning want het was Giauque die nu de leider onder druk zette. Police hield echter stand en de Team Duqueine Ferrari won voor de Team Sofrev ASP Ferrari. De IMSA Engineering Porsche slaagde er nog in op te klimmen naar de derde positie.

GT Tour; Magny Cours; uitslag race 2:

1. Jean-Claude Police/Soheil Ayari (Team Duqueine Ferrari 458) 35 ronden
2. Philippe Giauque/Morgan Moullin-Traffort (Team Sofrev-ASP Ferrari 458) +0.825
3. Raymond Narac/Nicolas Armindo (IMSA Performance Porsche 911 GT3 R) +5.965
4. Eric Debard/Olivier Panis (Sofrev-ASP Ferrari 458) +21.268
5. Henry Hassid/Mike Parisy (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +21.361
6. Jean-Luc Beaubelique/Ludovic Badey (Sofrev-ASP Ferrari 458) +21.723
7. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458) +25.130
8. David Hallyday/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +25.336

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 7 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons