van der Horst

Magny-Cours: Gilles Magnus viermaal op het podium

Gilles Magnus - Formule 4
Gilles Magnus - Formule 4
In het kader van het GT Tour werd te Magny-Cours de vierde manche van het Franse formule 4 afgewerkt. Weer stonden er vier races op het programma. Onze jonge landgenoot Gilles Magnus kende een uitstekend weekend, bij alle races eindigde hij immers op het podium. Tweedejaars Yifei Yé dikte zijn palmares aan met drie extra zeges en de Chinees is nu al zo goed als zeker van de titel. Gilles Magnus staat tweede in de puntenstand met een ruime voorsprong op de derde.
Podium race 2
Podium race 2
Gilles Magnus zette tijdens de kwalificatie een uitstekende tijd neer enkel Yé deed nipt beter. Na de start bleef Magnus tweede achter de Chinees maar in de negende ronde liet hij zich verrassen door Javier Cobian. Er bleef te weinig tijd over om zijn tweede plaats te herwinnen, Magnus finishte dus als derde na Yé en Cobian. Michaël Benyahia en Théo Coicaud maakten de top vijf vol. Bij de tweede race op zaterdag werd de omgekeerde top 10 uit race 1 gebruikt om de startorde te bepalen. Magnus startte dus als derde maar slaagde er in de race in om op te klimmen tot de tweede plaats vlak achter de winnaar Pierre-Alexandre Jean. Cobian werd derde. Yé kwam ditmaal niet verder dan de zevende plaats.

Op zondag werden er nog twee races verreden. De top drie van de derde race was identiek aan die van de eerste race, Yé won weer terwijl Cobian opnieuw de tweede plaats ontfutselde aan Magnus. De Spanjaard ging daarbij vrij agressief te werk en Magnus verkoos wijselijk voor de punten van de derde plaats. In de laatste wedstrijd nam de Antwerpenaar revanche, daar klopte hij de Spanjaard voor de tweede plaats. Yé won opnieuw en de titel kan hem niet ontglippen.

Foto's: Renault Belgique Luxembourg
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 12 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny Cours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons