van der Horst

Magny Cours: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
De verantwoordelijken van de Hundred Series by BGDC moesten afgelopen weekend van hot naar her lopen op Magny-Cours. Met ook nog de Supercar Challenge, Superkart FFSA, European VW Fun Cup, 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup was er meer dan voldoende actie op het circuit. Gedurende het hele weekend konden de deelnemers in hartje Frankrijk ook genieten van zacht lenteweer, wat een extra pluspunt was tijdens deze geslaagde passage.
In het BGDC zelf was er zondag een beproeving van 200 minuten waarin de ongelukkigen van Zolder zich opnieuw naar de top van het klassement konden knokken. Vooral de bolides van Divisie 3, krachtig, snel en dit keer ook erg betrouwbaar, haalden hun gram. De pole ging met een miniem verschil van 53 milliseconden naar de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #57 van Raphaël van der Straten en Harry Putz. Zij waren ook de ganse koers vooraan te vinden en wonnen uiteindelijk met twee ronden voorsprong op de spectaculaire Mustang TA2 Trans-Am, met achter het stuur Alain Jadot en Matthieu De Robiano van DRM Motorsport. De wagens van het D3 konden zelfs het volledige podium ingenomen hebben, ware het niet dat de Renault Mégane Trophy #10 van Patrick Asnong, Gaëtan Hayot en Olivier Grevesse op het laatste nippertje naar plaats vier zakte. Zij konden zich troosten met de overwinning in de Klasse S.

De wagens van Divisie twee schitterden opnieuw na hun sterke prestatie in Zolder. Manfred Verbeke en Denis Smets werden in Zolder de eerste winnaars van het seizoen met de excellente Seat Leon 2.0 T #444. In Magny-Cours bekroonden ze een knappe wedstrijd door op het laatste moment de Mégane #10 uit de top-3 te verdringen. Met slechts 10 seconden verschil kwamen beide bolides over de finishlijn. Een tweede overwinning in D2 en Klasse F voor de mooie Spanjaard, die de Peugeot 308 Racing Cup #2 van Eric Dewaelheyns en Giovanni Scamardi voorbleef. Opnieuw zilver dus voor de 308 #2. Ook op drie vinden we een Peugeot 308 Racing Cup, de #308 van Charles Deknudt en Benoît Altruy.

Na een mislukte uitstap naar Limburg kon de BMW Z4 #94 van Patze-Patze-Aillaud opnieuw aansluiten met een podiumplaats. Ze eindigden vlak voor de Peugeot RCZ Cup #288 van Hortulanus-Heinen-Dussoul, die maar weinig geluk kennen in het begin van deze campagne. Voor de mooie Honda Civic 2.0 T #99 van de Britten Comber-Simmons volgde er een snelle opgave en ook de Fransen van de Mallet-clan haalden de finish niet. Hun Seat Leon Supercopa #97, met achter het stuur Christofor en Ulivieri, ging zwaar van de baan in bocht tien, waarop een neutralisatie volgde.

De Renault Clio Cup #28 van Charlier-Simon-Zahnen schitterde in de kwalificatie met de pole in Divisie 1 als beloning. In de wedstrijd zelf nam de Vauxhall Astra Coupé #777 van Philippe Ménage en Guy Katsers het commando over. Met een nieuwe demonstratie haalden ze de winst in Klasse B (2 liter) binnen, met een ronde voorsprong op de Clio Cup van #510 (Tricoche-Duthoit-Debroux), #28 (Charlier-Simon-Zahnen) en #13 (Deridder-Dupont-Maquignon). De Civic #5 van Van Billoen-De Laet moest ditmaal tevreden zijn met de vijfde plaats in de klasse. Angélique Charlier was opnieuw de beste vrouw in koers.

Voor de BMW 325i #90 van Duville-De Vleeschauwer was er een overwinning in Klasse D. In klasse E ging de winst naar de BMW 120d #120 van Bradt-Van den Hove nadat de BMW 130d #100 van Maes-Ceyssens-Heirman moest opgeven.

Tot slot was er nog de Klasse A (1600cc), waar er na mechanische problemen een dubbele opgave van de Honda Civic EG Racing te noteren viel. Het Japanse merk moest voor de eerste keer de overwinning laten aan de Renault Clio #69 van Rogier Van Kuijk en Thomas Leten. Zij haalden het uiteindelijk makkelijk voor de Civic #3 van ‘Ironman’ Marco Van Belle en de Citroën Saxo #67 van de familie Lambert.

Binnen een kleine twee maanden, op zondag 16 juni, keert de Hundred Series by BGDC 2019 terug voor zijn derde manche, Op het TT Circuit van Assen.

Persbericht BGDCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 22 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons