van der Horst

Magny Cours: Voorbeschouwing van de organisatoren (2CV Racing Cup)

Drie weken na het startschot in Zolder beleeft de 2CV Racing Cup 2019 zijn eerste internationale uitstap van dit jaar. Ze begeven zich naar het midden van Frankrijk! Het is inderdaad op Magny-Cours, het circuit dat 18 keer de Franse Grand Prix F1 onthaalde, dat de trouwe klanten van de serie elkaar op Paaszondag zullen tegenkomen. De weersomstandigheden zijn eerder optimistisch en de “eendjes” zullen zich overleveren aan een 8 uur durende eierenraap!
Al vanaf deze tweede rendez-vous van het seizoen is er bij sommigen reeds sprake van revanche. De #33 FKR-M2 van Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Fabian Maes behaalden een zeer mooie overwinning in de Limburgse dennenbossen, maar in de clan van BNLL heeft men niet de intentie om zich bij deze gang van zaken neer te leggen. Het is dan niet meer dan normaal om de #43 BNLL-3 van Philippe Courtois, Rudy Coppieters en Mathieu Devos en de  #65 BNLL-2 van Claude en Bernard Crespin, bijgestaan door Yves De Kelper, te voegen bij de favorieten. En in de Nièvre zal de befaamde #42 BNLL-1 in handen Stéphane Lacoste en Benoît Car ook van de partij zijn. Dat belooft!

De voornaamste pechvogels van Zolder zullen zich ook laten horen, zoals de #129 FKR-M1 van Robert Van Gysegem en Christopher Abrahams, of de #14 The Golden Horse van Jean-Pierre en André Blaise met Jean-Marc Louys. In het licht van het kampioenschap zal de #5 La Botte, met Tony Furlotti en Giuseppe Carere, willen doorgaan op zijn elan en opnieuw dikke punten willen sprokkelen. En dat zal ook het geval zijn voor de #3 Mickey Racing van Michaël Berben en Philippe Marquet.

In de categorie ‘Hybride’ vinden we de #17 Seventeen MCC Hafa van Christian Tiggeler, Eric Bonnan en de Brit Alex Graham, de #18 2CV Passion Trapanelle van Samuel Chenier, Stéphane Sultana, Lory Hauris en Marc Jamar, de #51 Tracanet van Français Jean-Jacques Lachaume, Lionel Salort en Louis Mandret, de #53 Wingrove Racing van Britten Matty Cobb, Peter Dalkin en David O’Keeffe, de #61 Meccano Car van de Fransen Matthieu Meunier en Jean-Michel Beaudry, en ook nog de #96 DS Racing van Sylvain Dumoulin en Clément Nopère.

In Zolder had het team #90 2CV de Feu tegenslag met mechanische problemen, maar Jean-Eric en Ségolène Brethenoux, Marc De Well, Bernard Rousse en Guillaume Guignard hebben nu vrij spel in de categorie ‘Améliorée’. Eenzelfde redenering gaat op voor de #602 BKS binnen de ‘Classique’, waar François en Floriane Asselborn, Romuald Cadot en Pierre-Yves Surel op weg kunnen naar een tweede overwinning op rij. Vermelden we nog de aanwezigheid van een categorie ‘Guest’ deze keer, met de #52 Crisis Racing van Nick Roads en Louis Tyson.

Op deze Paaszondag zullen de 2CV een eerste maal de piste kiezen tussen 9u00 en 9u45 voor de kwalificatiesessie terwijl de race zijn gang zal gaan tussen 15u00 en 23u00. Daardoor kan heel dit volkje profiteren van de vrije dag op maandag om in alle rust naar huis terug te keren…

Persbericht 2CV Racing CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 17 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons