van der Horst

Magny-Cours: 24 starters voor het tweede sprintweekend

Dubbel voor Team WRT in race 1 te Misano
Dubbel voor Team WRT in race 1 te Misano
Amper een week na de 6 uursrace op de Nürburgring vinden de deelnemers aan de GT World Challenge Europe elkaar terug op het Franse Magny-Cours, ditmaal voor de tweede manche van de Sprint cup. Twee races over een uur staan er op het programma, waarvan de eerste op zaterdagavond met start om 22u15. Vierentwintig wagens, een meer dan bij de eerste manche, meldden zich aan.
  • Dreamdrive
De Pro-klasse telt 10 wagens waaronder de twee Audi’s R8 LMS GT3 van team WRT. Dries Vanthoor en Charles Weerts wonnen in Misano twee van de drie sprintraces en hebben de leiding in de puntenstand. De tweede Belgische Audi krijgt als bemanning Kelvin van der Linde en Ryuichiro Tomita. Ook Fréderic Vervisch is weer van de partij, hij deelt het stuur van één van de Attempto Audi’s met Nicolas Schöll.

In de Pro-Am-klasse, die vijf deelnemers telt, vinden we Louis Machiels terug op de AF Corse Ferrari 488 GT3 die hij deelt met Andrea Bertolini. In de Silver Cup staan vijf wagens aan de start, terwijl de SPS Automotive Performance Mercedes AMG de enige deelnemer is in de GT Sports Club.

Foto: GT World Challenge Europe Powered by AWS



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op dinsdag 8 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons