van der Horst

Magny-Cours: Arnage Competition domineert

Start 2023 Virtual Belcar Magny-Cours
Start 2023 Virtual Belcar Magny-Cours
De derde wedstrijd van de Virtual Belcar vond plaats op het virtuele Magny-Cours. De wedstrijd werd een kolfje naar de hand van Arnage Competition. De Lamborghini van Carlos Diegues en Ricardo Ferreira nam de pole, reed weg van het veld en bleef daarna uit de greep van iedereen. Valkyrie Exype Competition eindigde met hun Audi als tweede, terwijl de BRAAB Bravo by Heuertime.com Lamborghini voor het eerst op het podium eindigde.
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Na hun winst in Spa heeft Arnage Competition zijn draai terug gevonden in de Virtual Belcar. De tweevoudig kampioen controleerde de wedstrijd in Belcar 1 al van bij de start. Normaliter zijn de Audi's van Valkyrie Exype Competition en BOUTSEN-VDS by UNDERCUT #RED mee met de roze Lamborghini, maar ditmaal konden zij geen vuist maken tegen de Portugees en de Spanjaard. Valkyrie Exype Competition met Jonathan Poulet en Florent Guillaume had de tweede plaats stevig in handen, maar de strijd voor plek drie duurde tot in het laatste uur.

BOUTSEN-VDS by UNDERCUT #RED viel weg vooraan, waardoor SimRacing.be by R.O.I. Management een podiumplek kon ruiken. Maar dat was buiten de BRAAB Bravo by Heuertime.com Lamborghini gerekend. Deze profiteerde van de gevechten om zich naar het podium te hijsen, een primeur voor het team. Althans tot na de finish, want het team werd gediskwalificeerd wegens geen geldige wissels. SimRacing.be by R.O.I. Management moest ook nog strijden voor plek vier, maar verloor deze in de laatste twintig minuten aan SIMPACT x NOIZEZZ van Maarten Van Reeuwijk en Jonas Holm, waardoor ze tevreden moesten zijn met een vierde plek na de wijziging in het klassement en promoveert SimWorld.be Fast naar plaats vijf.

Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belcar 2 daarentegen kende een controversieel moment. Terwijl RPM met Vince Peeters en Kenny Herremans de leiding in handen had, werd daarachter een driestrijd geleverd, waar Valkyrie Exype #877 van Roger Kristiansen en Gaetan Anger de kop had. De Deen crashte echter door technische problemen met de verbinding. Waar hij normaal trager zou gaan rijden, werd de wagen automatisch ineens tot anderhalve seconde sneller. In een mum van tijd had hij zijn verloren tijd opgehaald en reed Kristiansen naar de leiding. Hoewel dat ze na de eerste pitstop een stop en go moesten afwerken, bleven zij toch snel. Uiteindelijk repareerde Kristiansen zijn wagen, werd deze terug trager en bleef de stand ongewijzigd. Met een ronde voorsprong wonnen zij op RPM en Arnage Competition Pink van Coen Klopman en Nicolas Peigneur. Na de race besliste de wedstrijdleiding om hun punt van de snelste ronde te schrappen, om het fair te houden. Overigens vervolledigden beide wagens van ART Simracing de top vijf.

SimWorld.be Vapyd - BMW M4 GT4
SimWorld.be Vapyd - BMW M4 GT4
In Belcar 3 was er chaos in het begin van de race. Zo schoof Traxxis by JWS Classic Cars weg en moest de kampioenschapsleider een achtervolgingsrace inzetten. Wie niet geraakt werd was de SimWorld.be Vapyd BMW van Steven Deleersnijder en Michael Holster. Het duo is, met een top vijf in Sebring en een tweede plaats in Spa, aan een opmars bezig en nu mochten zij op het hoogste schavot staan. Voor plaats twee werd het wel een strijd tot het einde. De Arnage Competition O-Rouge BMW kwam als eerste binnen voor hun laatste pitstop, maar de overcut was de betere optie. Toch konden Fabrice Cornelis, Leandro Werle en Lucas Werle zich opwerken naar de tweede plek. Al kreeg deze laatste geen rust, want de Mercedes van BeSim-Racing #G van Jelle Verstraeten en Kris Van Gucht bleef aandringen. Het duo kwam nog dicht, maar inhalen lukte net niet. Ook voor de vierde plaats was het even spannend, maar Viraco E-Sports Black haalde het met ruime voorsprong op Traxxis by JWS Classic Cars.

Ook de deelnemers aan de Virtual Belcar krijgen nu een welverdiende rustpauze tot 1 september. Terwijl dan de kinderen hun eerste schooldag zullen afgewerkt hebben, zullen de heren die avond het virtuele circuit van Oschersleben voor de kiezen krijgen.

Foto's: Virtual Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 18 juni 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons