van der Horst

Magny-Cours Cups: Het exploot voor Oeste Kart Verde

Oeste Kart Verde - Citroën C1 Racing
Oeste Kart Verde - Citroën C1 Racing
Goed dertig Citroën C1 zakten dit pinksterweekend naar de Franse Nièvre af voor de 24 Uur van Magny-Cours. Net als bij de 2CV, waarmee ze de piste delen, hadden ook deze kleine racebolides te lijden onder de hitte. De eerste race-uren zagen we dan ook veel problemen met de krachtbronnen en overbrengingen, wat maakte dat de race zelf zeer onvoorspelbaar werd.
  • Powercars
Bij de slachtoffers zagen we onder meer het team dat zich van de polepositie had verzekerd, de #299 BE GSL Racing 2 van de jonge wolven Louis Gysembergh, Federico Nardi, Evan Becerra en Kevin Caprasse. Zij verdwenen na dertien uur racen uit de wedstrijd. Twee andere kandidaten op de zege kenden veel problemen, maar zagen de finishvlag wel en dan hebben we het over de #266 BRV-Racing (VER-George-Herremans-Visser) en de #258 Canal Performance (Canal Robles-Jeukenne-Gathy-Dessy). Vooraan het in klassement kwamen ze evenwel niet voor.
 
Dimitri Sanders/Kevin Vannerom/David Moerenhout/Nico Gallina - Citroën C1 Racing
Dimitri Sanders/Kevin Vannerom/David Moerenhout/Nico Gallina - Citroën C1 Racing
Toen het stof was opgetrokken, was het een ander jong team dat zich vooraan manifesteerde en uiteindelijk het laatste woord had. Tristan Földesi, Calvin De Groot en Mathias Ronzani pakten de zaken verstandig aan en wonnen de race aan het stuur van hun #276 Oeste Kart Verde. Het betekende meteen het eerste succes van dit Oost-Vlaamse team in de C1 Racing Cup. Bovendien kwam deze zwarte en groene C1 als derde algemeen over de meet, een absolute première voor dit type wagens.
 
Eaglecar - Meca - Citroën C1 Racing
Eaglecar - Meca - Citroën C1 Racing
“Onze zege hebben we stint na stint opgebouwd, van bij de start van Tristan, met de chauffage op 30 graden, ondanks de hitte buiten”, klonk het na het podium van de zijde van Oeste Kart. “Op die manier hebben we de motor steeds extra kunnen afkoelen. We hebben ook bewust wat trager gereden om de mechaniek te sparen, zeker tot de nacht wat verkoeling bracht. Als je vaststelt hoezeer de wagens hier hebben geleden, dan denk ik dat we mogen stellen dat onze aanpak de juiste was.” 
 
Podium C1 Racing Cup Magny-Cours 2023
Podium C1 Racing Cup Magny-Cours 2023
Na hun zege op Circuit Zolder diende Gaban Motorsport dus zijn meerdere te erkennen in het team van Oeste Kart. Het resultaat was globaal echter zeker niet slecht met een tweede plaats voor de #231 van Dimitri Sanders, Kevin Vannerom, David Moerenhout en Nico Gallina. Het kwartet kwam exact één ronde te kort in de strijd om de eindzege. Het team had dan weer een identieke voorsprong op de nummer drie in de eindafrekening, de #241 Eaglecar - Meca van Christophe Dumont, Lionel Corbisier en Christophe Cagnina, die op hun beurt amper drie seconden overhielden op de Gaban Motorsport van Andy Gaban, Ian Vaeremans, Lancelot en Maxime Alsteens. De top-5 werd vervolledigd door de #264 TC Racing by Kimy RT (Le Leu-Devis-Lavigne-Lavigne). Als negende in C1, was Chloé Van Hove (KMD 219) eens te meer de snelste dame.

Er volgt nu een zeer lange zomerpauze voor de C1 Racing Cup om weer terug te keren met de afspraak van het jaar: de 24 Uur 2CV/C1 op het circuit van Spa-Francorchamps, op 20-21-22 oktober.

C1 Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 30 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons