van der Horst

Magny-Cours: Dries Vanthoor snelste in vrije training

Dries Vanthoor/Charles Weerts - Team WRT Audi R8 LMS GT3
Dries Vanthoor/Charles Weerts - Team WRT Audi R8 LMS GT3
Op het circuit van Magny-Cours vond vrijdag een 80 minuten durende vrije training plaats in aanloop van de twee wedstrijden voor Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Sprint Cup aldaar. Dries Vanthoor met de Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo #32 die hij deelt met Charles Weerts, klokte de snelste chrono met een ronde in 1:35.849. Onze landgenoot was 0.132 seconde sneller dan Raffaele Marciello (AKKA-ASP Mercedes-AMG GT3 Evo #88).
Pierre-Alexandre Jean/Ulysse de Pauw - CMR Bentley Continental GT3
Pierre-Alexandre Jean/Ulysse de Pauw - CMR Bentley Continental GT3
Jules Gounon in de tweede AKKA-ASP Mercedes die uitkomt in de Pro-klasse, reed de derde tijd terwijl Kelvin van der Linde de vierde chrono neerzette in de Team WRT Audi #30. Mario Engel (Toksport Mercedes) sloot de top vijf af. Jim Pla (AKKA-ASP Mercedes-AMG Evo) was de snelste in de Silver Cup met een zesde tijd algemeen. Hij ging Pierre-Alexandre Jean (CMR Bentley Continental), ploeggenoot van Ulysse de Pauw en Frank Bird op de derde Team WRT Audi vooraf.

Frédéric Vervisch/Aurélien Panis - Saintéloc Racing Audi R8 LMS Evo
Frédéric Vervisch/Aurélien Panis - Saintéloc Racing Audi R8 LMS Evo
Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo) die de wagen deelt met Louis Machiels reed de tiende tijd en was daarmee de beste in de Pro-Am-klasse. Frédéric Vervisch (Saintéloc Racing Audi R8 LMS Evo) klokte de elfde tijd, Benjamin Lessennes zette de tweede CMR Bentley Continental op de zestiende plaats. Daartussen plaatste Christian Engelhart de Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3 R die hij deelt met Adrien de Leener, op de veertiende plaats.

Foto's: GT World Challenge Europe Powered by AWS
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op vrijdag 7 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons