van der Horst

Magny-Cours: Een frustrerend maar leerrijk weekend voor De Pauw

Ulysse De Pauw - Formule 4
Ulysse De Pauw - Formule 4
Ulysse De Pauw hoopte te schitteren in Magny-Cours, een omloop die hij wel kan appreciëren. Helaas kon de vertegenwoordiger van het RACB National Team niet de grote puntenoogst binnenrijven waarop hij had gehoopt, ondanks een podiumplaats. Maar het is in die moeilijke momenten dat een sportman karakter kweekt.
Het was op het circuit van Magny-Cours dat het Frans kampioenschap F4 na de zomerbreak opnieuw in actie kwam.

“Ik moet toegeven dat ik wat tijd nodig had om tijdens de kwalificaties het goede ritme te vinden”, stelde Ulysse De Pauw na de lastige tijdstrainingen. Maar de vierde tijd gaf hoop voor het vervolg van het weekend. In de eerste race beging ik een fout bij de start, waardoor ik na afloop van de eerste ronde op de 14de plaats lag. Ik heb dan alles op alles gezet, om uiteindelijk als zesde te finishen.”

Podium race 2
Podium race 2
Na de tweede race als vijfde te zijn begonnen, door het systeem van de omgekeerde startgrid, slaagde de Belg er in om naar de derde podiumplaats te rijden.

“Ik was heel blij met het resultaat, maar een sanctie van de wedstrijdleiding zette meteen een domper op de feestvreugde. De officiëlen besloten om me voor de derde en laatste race als allerlaatste te laten vertrekken, wegens antisportief gedrag. Een strenge straf, maar ik kon me er alleen maar bij neerleggen”, gaf onze landgenoot toe.

De vertegenwoordiger van het RACB National Team was echter meer dan ooit gemotiveerd en finishte na een mooie inhaalrace als achtste.

“Ik denk niet dat ik beter had kunnen doen. In de Formule 4 zijn het sprintwedstrijden van twintig minuten en deze race werd dan nog eens twee keer onderbroken door een safety car-tussenkomst. Over het hele weekend ben ik uiteraard ontgoocheld, maar ik laat me niet doen. Er blijven nog twee meetings, zes races, te gaan.”

RACB National Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 9 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons