van der Horst

Magny-Cours: Gaetan Anger en Renzo Uylenbroeck blijven animeren

Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Magny-Cours race 2
Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Magny-Cours race 2
De derde manche van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup bracht ons naar la "douce France". Magny-Cours werd het strijdtoneel voor de vier klassen en strijd werd er zeker geleverd. Gaetan Anger en Renzo Uylenbroeck blijven de topklasse domineren, we kregen twee nieuwe winnaars in BSSC3, Simon Heck was een klasse apart met de Toyota Supra en Rune Bobbaers mocht terug proeven van het hoogste trapje op het podium.
BSSC4: Gaetan Anger en Renzo Uylenbroeck een klasse apart
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Wie anders dan Anger en Uylenbroeck zouden weer beide races kleuren. Net zoals bij de vorige races reden beiden weg tijdens de eerste race, al was de Fransman in het voordeel tegenover de Vlaams-Brabander. Al werd het wel wat pijnlijker voor Uylenbroeck na de race, want een zware penalty duwde hem helemaal terug naar de negende plaats. Hierdoor mochten Kevin Van der Wielen en Sven Daneels mee op het podium. Race twee startte dan weer met een verrassing, want in plaats van de top tien te wisselen, kregen we een volledige grid die omgedraaid werd. Daar profiteerde Uylenbroeck al snel van om naar voren te rijden. Anger had meer moeite om naar voren op te rukken en het duurde toch tien minuten vooraleer hij de tweede plek in handen had. De Valkyrie Exype-piloot kwam nog dicht, maar Uylenbroeck inhalen lukte niet meer. Jonathan De Clippel eindigde ditmaal als derde.
BSSC 3: Sven Calbert en Rutger Herbosch bovenaan
Rutger Herbosch - Hyundai Veloster N TCR
Rutger Herbosch - Hyundai Veloster N TCR
Terwijl Thomas Leysen tot nog toe het kampioenschap domineerde, was dit niet het geval in Magny-Cours. Tijdens de eerste race ging die eer naar Sven Calbert in zijn Hyundai Veloster N TCR. De tweede plaats ging er dan weer verrassend naar Seppe Verbeke in zijn Audi, die Leysen achter zich kon houden. Met de omgekeerde grid was het dan weer Rutger Herbosch die in zijn Hyundai kon profiteren om snel een gat te slaan. Het hielp hem ook nog dat er nog eens een hevig gevecht om de tweede plek aan de gang was tussen Verbeke, Leysen en Calbert. Verbeke verdedigde met alle macht, maar moest de duimen leggen tegen de twee kemphanen. Al geraakte hij toch op het podium. Leysen kreeg een penalty en besloot uiteindelijk om op te geven, waardoor we voor het eerst dit jaar de Kempenaar niet in top drie zagen eindigen.
BSSC 2: Duitstalig België boven
Simon Heck - Toyota GR86
Simon Heck - Toyota GR86
Zowel in Sebring als in Spa stalen vooral Jens Goossens als Simon Heck de show, maar met de afwezigheid van de eerstgenoemde kreeg de Duitstalige Belg de kans om wat punten te verzamelen. Iets dat niet in dovemansoren was gevallen, want hij domineerde beide races. De eerste heat won hij met tien seconden voorsprong op Gilles Philippaerts, die net Kevin Tierens voorbleef. In heat twee maakte Heck dan weer een fout en moest hij tijdens die race - met dank ook aan de omgekeerde grid - een tweede keer een inhaalrace rijden. Dat leek geen probleem voor hem, want al vrij snel had hij de leiding te pakken en diepte zijn voorsprong ronde na ronde uit op de rest van het veld. Tierens behaalde de tweede plaats, terwijl Julien Agneessens zijn eerste podium van het seizoen behaalde.
BSSC 1: Rune Bobbaers terug bovenaan
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Na een mindere manche in Spa was het terug de beurt aan Rune Bobbaers om bovenaan de tabellen te eindigen. Al in de eerste wedstrijd kon hij een groot gat slaan, dat niemand kon dichten. Ronald Vanuytrecht en Nick Debeck konden dan weer profiteren van problemen bij de overige twee piloten in de klasse om zo op het podium te eindigen. Race twee daarentegen werd dan weer een nagelbijter. Jarno Loret en Thor Tulloh waren vooral de hoofdrolspelers in het begin van de race, totdat Bobbaers de aansluiting maakte. Een eerste belangrijke wissel vooraan gebeurde op het moment dat het gevecht om de tweede plaats in BSSC 3 plaats vond, waardoor de jongste telg in het veld de leiding overnam van Loret. Vanaf dan leek het trio wel elkaar te vertrouwen tot in de laatste bocht, waar Tulloh alles of niets probeerde om de tweede plaats te pakken te krijgen. Een foute keuze zo bleek achteraf, want ondanks een voorsprong van meer dan 30 seconden, verloor hij door deze aanval 47 seconden, en zo ook de derde plaats. Deze ging hierdoor naar Vanuytrecht.

Na deze ronde kunnen de heren allemaal rustig aan de zomervakantie beginnen. Zij komen voor het eerst terug in actie op 31 augustus, waar ditmaal Oschersleben voor het eerst fungeert als gastheer.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 15 juni 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons