van der Horst

Magny-Cours: John de Wilde en Neil Primrose eerste winnaars

Neil Primrose - Norma M20 FC
Neil Primrose - Norma M20 FC
Voor de eerste twee races van het seizoen trok de Supercar Challenge naar Magny-Cours. Drieëntwintig wagens zakten af naar het Franse circuit waar de deelnemers aan de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge tezamen aan de start verschenen. De Brit Neil Primrose (Norma M20 FC) was de enige die een CN prototype aan de start bracht maar de zege in race 1 moest hij laten aan onze landgenoot John de Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup) alvorens race 2 op zijn naam te schrijven.
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Neil Primrose (Norma M20 FC) die de snelste tijd had gereden verscheen te laat aan de start en werd bedacht met een stop and go van 5 minuten omdat hij alsnog zijn startplaats innam. De Brit zag zo een zekere zege hem ontglippen maar wist alsnog op te klimmen naar de vijfde plaats in het eindklassement. De strijd om de zege ging aldus tussen de drie aanwezige Porsche 991 GT3 Cup die uitkwamen in de GT klasse. Het was John de Wilde die aan het kortste eind trok en de zege behaalde voor merkgenoten Bob Herber (BODA Racing) en Jos Jansen (JJ Racing). Max Weering reed zijn Lamborghini Huracan Super trofeo naar de vierde plaats.

Traxx Racing - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing - Peugeot RCZ Cup
Winnaars in de SuperSport klasse werden Dennis de Borst en Stan van Oord (Febo Racing team Cupra TCR), zij haalden het nipt van Martin Huisman en Jonas de Kimpe (DK-Rac ing powered by FMA VW Golf TCR). In de Sport-klasse ging de overwinning naar onze landgenoten Bart Van den Broeck/Chris Voet (Traxx Racing Peugeot RCZ Cup).

Start race 2 Magny-Cours
Start race 2 Magny-Cours
In race 2 stond er geen maat op de gele Norma van Neil Primrose, de Brit won makkelijk en zette tevens de snelste ronde neer. Achter de CN prototype werd er hevig gevochten om de tweede plaats en het was de Lamborghini van Max Weering die de Porsche’s het nakijken gaf. De Wilde was de beste Porsche rijder op plaats drie, hij ging opnieuw Herber en Jansen vooraf. Max Veels en Jacky van der Ende (Ferry Monster Racing Seat Sport Leon Cup Racer) wonnen de Supersport klasse voor Dennis de Borst en Stan van Oord. Henk Tappel (BMW Zilhouette) was de beste in de Sport-klasse waar Van de Broeck/Voet zich ditmaal als derde klasseerden. De volgende manche van de Supercar Challenge vindt begin juni plaats op Circuit Zolder.
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 22 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons