van der Horst

Magny Cours: Mercedes boven in tweede wedstrijd

Akkodis ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Akkodis ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Net als tijdens het openingsweekend in Brands Hatch was Raffaele Marciello (Akkodis ASP Mercedes #89) tijdens de tweede race van het weekend een klasse apart: pole pakken en meteen wegrijden. Timur Boguslavskiy moest de Duitse bolide alleen maar naar de finish rijden tijdens zijn stint. Het werd overigens een dubbel voor Akkodis Mercedes, dat door een penalty voor Mies en Simmenauer (WRT Audi #33 - vierde) de zusterwagen #88 van Pla en Götz als tweede zag finishen. Het podium werd volgemaakt door Panis en Niederhauser (Saintéloc Audi #25).
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Dries Vanthoor had een mindere dag, een crash tijdens de kwalificatie eerder op de dag leverde alsnog een vierde startplaats op. Onze landgenoot ging bij de start echter meteen te breed en ploegde door de grindbak, wat hem een tiental plaatsen kostte. Hij was dus samen met teamgenoot Charles Weerts meteen op achtervolgen aangewezen, de WRT Audi #32 kwam uiteindelijk als zesde aan de meet. De beste Belg vandaag was echter Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari #53) op de vijfde plaats.

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Adrien De Leener bracht de Dinamic Porsche #54 als tiende binnen, net voor de WRT Audi #46 van Frédéric Vervisch en Valentino Rossi. Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Audi #26) werden pas zestiende na een moeilijke kwalificatie en dito stint voor Baert. Louis Machiels zagen we vandaag niet in actie, teamgenoot Andrea Bertolini werd tijdens het begin van de wedstrijd aangereden door Baert. De AF Corse Ferrari #52 liep averij op en gaf op in de pits.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons