van der Horst

Magny-Cours: Opnieuw pole voor PK Carsport Audi - Hamofa primus in toerisme

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2, waarvan Peter Guelinckx het stuur deelt met vader en zoon Bert en Stienes Longin, mag voor de tweede opeenvolgende keer vanaf de pole positie starten in het Belcar Endurance Championship. De Duitse bolide die de tussenstand aanvoert, verzekerde zich op het circuit in het Franse Magny-Cours van de beste uitgangspositie en dat met meer dan 2,5 seconden voorsprong op de TotaalPlan Racing Lamborghini van Cédric Wauters en Brent Verheyen. Het wederoptredende Hamofa Motorsport was meteen primus bij de toerismes: Kris, Marc en Rob Verhoeven bleken in hun BMW M2 CS Racing zes duizendste sneller dan de merkgenoten van TCL Motorsport.
  • Powercars
Twee op twee dus voor PK Carsport, met - net als bij de seizoensopener in Zolder - de Lamborghini #20 mee op de eerste rij en Q1 Trackracing als beste Porsche-vertegenwoordiger, met de bolide van Filip Teunkens en Jan Lauryssen.
 Opvallende prestatie van Belgium Racing, waarbij de "oude" 911 type 991.2 van Michiel Haverans en Marc Goossens zich verzekerde van een plaatsje op de tweede startrij. Slechts één deelnemer in GTB: de TipTop Rent Cayman GT4 (Peters/Guelicher) start net buiten de top 10. TA was zoals vermeld een kluif voor de Hamofa-boys en QSR Racing start op pole in TB (Loeman/Puelings).

De wedstrijd over 180 minuten start morgen, op pinkstermaandag, om iets na de klok van 10.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Magny-Cours 2022 (pdf) ---

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons