van der Horst

Magny-Cours: Planckaert en Van den Broeck kunnen opnieuw racen

PK Carsport - BMW M2 CS
PK Carsport - BMW M2 CS
Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de BMW M2 CS van Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck zal volgend weekend in het Franse Magny-Cours wel degelijk aan de start staan van de tweede manche van het Belcar Endurance Championship. Een hele opsteker na valse start in het Zolderse New Race Festival.
Even flashback naar halfweg mei. Het hele Belcar-peloton maakt zich op voor de seizoensstart in het kader van het Zolderse New Race Festival. Bij PK Carsport zetten ze twee auto’s in, een Audi R8 LMS GT2 (die met Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx trouwens ook met de zege zou gaan lopen) en een BMW M2 CS. Deze laatste moet echter forfait geven, nadat Jurgen Van den Broeck tijdens de vrije trainingen verrast werd door de koude banden. De schade na de klap was groot.

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
“In die mate zelfs dat we ons dubbel hebben moeten plooien om de auto tijdig klaar te krijgen voor Magny-Cours”, licht Anthony Kumpen toe. “Maar de jongens hebben uitstekend werk geleverd. De auto is volledig gestript, het chassis is gerecht, en voor en achter kwam er een nieuw subframe. Bovendien moest ook zo goed als de volledige ophanging worden vervangen. Vandaag (donderdag, red.) wordt de laatste hand aan de BMW gelegd, zodat de truck vanavond nog richting Magny-Cours kan vertrekken. Net op tijd, dus.”

Eén en ander betekent dat er voor het weekend geen roll-out met de BMW kon worden afgewerkt, maar daar kan een mouw worden aan gepast. “Omdat het raceweekend een wat aparte timing heeft – de race wordt op Pinkstermaandag verreden – heeft de Belcar organisatie op zaterdagochtend een uur testen ingelast”, legt Kumpen uit. “Dat komt ons uitstekend uit, want daar kunnen we onze nieuw opgebouwde BMW dan zijn shakedown geven. Nadien hebben we nog een hele zaterdag om de afstellingen nog wat te verfijnen.”

Dat de race op Pinkstermaandag wordt verreden, heeft wel tot gevolg dat Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck de wedstrijd over drie uur met hun tweetjes moeten afwerken. Hun vaste kompaan Andy Peelman moet wegens professionele verplichtingen immers verstek geven. De wedstrijd op het voormalige Franse F1-circuit start maandag om 10u10.

PK Carsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 2 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons