van der Horst

Magny-Cours: Silver Cup Saintéloc Audi wint tweede race

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo
Silver Cup rijders Simon Gachet en Steven Palette hebben de tweede GT World Challenge Europe Sprint Cup race op het circuit van Magny-Cours op hun naam geschreven. Het Franse duo op de Franse Sainteloc Audi vertrok van op de pole en voerde het veld aan in de eerste wedstrijdhelft voor de AKKA ASP Mercedes #88 van Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy, maar een snellere pitstop bracht de Mercedes aan de leiding aan het einde van het pitwindow. Boguslavskiy maakte niet veel later echter een fout waardoor de Sainteloc Audi de leiding heroverde. Boguslavskiy viel vervolgens terug in de klauwen van de HRT Mercedes #4 van Luca Stolz, winnaar van gisterenavond.
Terwijl de AMG's in strijd waren voor de tweede plek, bracht Palette de Audi #26 met een voorsprong van acht seconden over de meet. Stolz vond uiteindelijk geen weg langs Boguslavskiy en werd derde. Charles Weerts en Dries Vanthoor (WRT Audi #32) deden een goede zaak met de vierde plaats na een matige kwalificatie (p9) eerder op de dag, al moest Weerts zijn Audi wel heel breed maken om de Sainteloc Audi van Arthur Rougier achter zich te houden. Frédéric Vervisch belandde in de bandenstapel na een tik van de Emil Frey Lamborghini #163 van Albert Costa, die door de wedstrijdleiding daarvoor werd bestraft. Louis Machiels werd vandaag derde in de Pro-Am.

Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons