van der Horst

Magny-Cours: Sterke prestatie van de Belgen in de Ultimate Cup Series

Nigel Bailly - CMR Bentley Continental GT3
Nigel Bailly - CMR Bentley Continental GT3
Op het circuit van Magny Cours werd vorig weekend de voorlaatste manche van de Ultimate Cup Series plaats en er tekenden enkele Belgen present die allen sterk scoorden. Nigel Bailly (CMR Bentley Continental GT3) kwam in twee van de drie races van de Coupe Hyper Sprint als winnaar over de meet terwijl de resterende race gewonnen werd door Amaury Bonduel in de BDR Compétition Grupo Prom Lamborghini Super Trofeo.
  • Skylimit Events
Twee sprint races over 25 minuten en een endurance race over 50 minuten stonden er op het programma van de Coupe Hyper Sprint. Amaury Bonduel zette in de kwalificatie de tweede tijd neer na de Audi A4 DTM van Eric Debard. Maar aangezien de race plaats vond in het donker en de Audi DTM niet voorzien was van adequate verlichting moest de Duitse wagen forfait geven. Niettegenstaande een succespenalty wist Bonduel toch de race te winnen terwijl Nigel Bailly als vierde finishte. In de tweede race kon Bonduel niet meestrijden voor de zege gezien de Lamborghini met achterstand van uit de pits vertrok. Onze landgenoot eindigde alsnog als vierde. De strijd om de zege ging tussen de Bentley van Bailly en de Audi DTM van Debard. Onze landgenoot haalde het na een hevige strijd.

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
In de endurance race toonde Bailly zich opnieuw de sterkste, hij won de race met 3 seconden voorsprong op de Renault Mégane van Marc Waechter. Bonduel kwam als derde onder de vlag door. In de Proto Endurance race tekende T2 Racing present met een Norma M20 FC voor Philipp Schlegel, Pieder Decurtins en Ian Gepts. Tijdens de kwalificatie kampte het team met technische problemen aan de wagen en moesten nog wisselen van bolide voor de race waardoor zij van de laatste rij van start gingen. In een race over 3 uren die gedomineerd werd door LMP3 bolides en de nieuwe Norma NP02 eindigden de T2 Racing Norma alsnog als zevende en tweede in de CN klasse.  

Foto's: Nigel Bailly & T2 Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 13 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons