van der Horst

Magny-Cours: Stolz-Engel (AMG) domineren in het donker

HRT - Mercedes-AMG GT3 Evo
HRT - Mercedes-AMG GT3 Evo
Luca Stolz en Maro Engel hebben de eerste (nacht)race van de GT World Challenge Sprint Cup op het circuit van Magny-Cours gedomineerd. Stolz kwalificeerde de Haupt Racing Team (HRT) Mercedes-AMG GT3 EVO #4 op pole en kon zich al snel uit het gewoel bevrijden, een kunstje dat hij herhaalde na een neutralisatie. Teamgenoot Engel kwam over de meet met een voorsprong van 11,5 seconden op de Emil Frey Racing Lamborghini Huracán GT3 #14 van Mikael Grenier en Norbert Siedler, die eveneens eindigde op zijn startpositie.
Team WRT - Audi R8 LMS Evo
Team WRT - Audi R8 LMS Evo
De Lamborghini was de aanvoerder van een treintje dat uitsluitend bestond uit Audi's, met op kop het exemplaar #32 van Charles Weerts en Dries Vanthoor. Het gebruikelijke snelle pitwerk van WRT had Vanthoor bijna voorbij de Lamborghini geloodst, maar ook in de tweede wedstrijdhelft bleef de Audi #32 in het zog van de Zwitserse Lamborghini steken. In de slotfase maakte Frédéric Vervisch (Attempto Audi #66) nog een plek goed op de Sainteloc Audi van Christopher Haase om vervolgens in de laatste ronde nog een tevergeefse aanval te lanceren op de laatste podiumpositie in handen van Vanthoor.

De Belgen kwamen dus als derde en vierde over de meet. Weerts en Vanthoor blijven het kampioenschap aanvoeren met 8,5 punten voorsprong op Kelvin van der Linde, zesde zaterdag. De AKKA ASP Mercedes #88 van Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy had te kampen met een probleem links voor en kwam niet verder dan de achtste plek. Louis Machiels verloor aan het einde van zijn stint de controle over de AF Corse Ferrari #52 en eindigde 18e, op twee ronden achterstand.

Foto's: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 12 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons