van der Horst

Magny Cours: Ulysse De Pauw: "Ik kan haast niet wachten”

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Volgende zaterdag en zondag mogen ook de leerlingen van het Frans kampioenschap F4 terug naar school, op het circuit van Magny-Cours. Het is een omloop waar Ulysse De Pauw, vertegenwoordiger van het RACB National Team, wel een zwak voor heeft.
  • Curbstone
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Na bijna twee maanden zomerbreak mogen de rijders van het Frans kampioenschap F4 opnieuw in actie komen. Goed leerling als hij is (de Brabander blies afgelopen maandag 17 kaarsjes uit) staat Ulysse De Pauw te trappelen van ongeduld…
“Acht weken zonder een wedstrijd, dat is lang”, benadrukt onze landgenoot. "Het is altijd goed om eens een pauze te nemen, er eens compleet tussenuit te gaan. Ik heb er trouwens gebruik van gemaakt om even stoom af te laten, vooraleer opnieuw intensief te beginnen trainen. Maar ik kan haast niet wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen, nog eens te voelen hoe zo een eenzitter aanvoelt, de adrenaline te laten stromen.”
De herneming is nog extra welkom omdat de race in Magny-Cours plaatsvindt.
“Al twee keer kon ik daar tests afwerken”, herinnert de jonge Belg zich. "Iedere keer zat ik in de kopgroep. Ik kan het tracé, met zijn vele lastige bochten, wel smaken. In tegenstelling tot sommige andere circuits, die breder zijn en waar bochten voor een F4 eerder op een rechte lijn lijken, moet je in Magny-Cours voortdurend met het stuur in de weer zijn.”
En dus is de Belg hypergemotiveerd?
“Vanaf nu ga ik proberen om bij iedere wedstrijd zwaar te scoren", stelt hij. “We beginnen aan de slotfase van het kampioenschap. Na dit weekend resten er ons nog twee meetings. Ik wil mijn eerste seizoen in de F4 in schoonheid afsluiten.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 6 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons