van der Horst

Magny Cours: Vanthoor en Weerts pakken de zege in Race 1

WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi #32) waren vanavond de besten tijdens de eerste GTWCE-wedstrijd in Magny Cours. Bij de start moest Weerts niet alleen de van pole vertrokken Simon Gachet (Tresor by Car Collection Audi #11) maar ook Gilles Magnus (Saintéloc Audi #26) voorlaten. Weerts kon Magnus na 20 minuten op de piste voorbij en WRT klaarde tijdens de pitstop de klus door sneller te werken dan de merkgenoten van Car Collection. Haase (#11) moest overigens naar het einde toe de tweede plaats nog laten aan de Akkodis Mercedes #89 van Marciello en Boguslavskiy.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Nicolas Baert, die de #26 tijdens de pitstop overnam van Magnus, kon nog een zesde plaats uit de brand slepen. Dat was net genoeg voor de zege in de Silver Cup, vlak voor de sensatie van Brands Hatch, de AF Corse Ferrari #53 van Ulysse De Pauw en Pierre-Alexandre Jean (7e algemeen). Adrien De Leener (Dinamic Porsche #54) werd 12e, Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) 23e. Valentino Rossi (WRT Audi #46) ging tijdens de kwalificaties van de baan en kon pas als 22e starten. Tot overmaat van ramp kreeg men door het nemen van vier nieuwe banden bij de start ook nog eens tien seconden straf tijdens de pitstop. Frédéric Vervisch kon de Audi nog als vijftiende over de streep brengen.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons