van der Horst

Magny-Cours: Yani Stevenheydens boekt elke race vooruitgang

Yani Stevenheydens - formule 4
Yani Stevenheydens - formule 4
Voor de tweede keer in zijn nog jonge eenzittercarrière kwam Yani Stevenheydens in actie in het kader van het Franse kampioenschap F4. Na afloop van de meeting in Magny-Cours bezet de vertegenwoordiger van het RACB National Team een bemoedigende achtste plaats in de tussenstand.
Na Nogaro was het het afgelopen weekend de beurt aan Magny-Cours. Een omloop die Yani Stevenheydens onmiddellijk beviel. “Het is een plezant circuit”, legt onze landgenoot uit. “Door de vele snelle bochten bevalt het me wel, en inhalen is er zeker mogelijk.”

Yani Stevenheydens - formule 4
Yani Stevenheydens - formule 4
Wat onze landgenoot in de loop van het weekend – met opnieuw drie races – meer dan eens wist te bewijzen. “Tijdens de kwalificaties werden we met maar liefst vier rode vlaggen geconfronteerd”, stelt de jongeman uit Westrode. “In die omstandigheden was het zo goed als onmogelijk om een perfect rondje neer te zetten en ik moest tevreden zijn met een zevende tijd. Wat wel positief is, is dat ik de werking van de banden steeds beter onder de knie krijg. In vergelijking met het eerste raceweekend kan ik het potentieel van de banden nu veel beter benutten.”

In de eerste race werd Yani echter geconfronteerd met een technisch probleem waar hij absoluut niets kon aan doen. “Enkele seconden voor de start bleef de versnellingsbak in neutraal steken. Het was me onmogelijke om de eerste in te schakelen, en kon dus pas als laatste onderweg. Maar uiteindelijk wist ik toch nog als 18de van 26 rijders te finishen, na een paar mooie inhaalmanoeuvres."

In de tweede race vertrok de Belg op de omgekeerde startgrid als vierde. “Het was zeker niet mijn beste start, want ik verloor een plaatsje. Toch wist ik de vierde positie te heroveren, vooraleer in de laatste ronde een klein foutje te maken, waardoor ik als vijfde over de streep kwam.”

Yani Stevenheydens - formule 4
Yani Stevenheydens - formule 4
Bij de derde en laatste sprint werd onze landgenoot samen met de andere deelnemers tot twee keer toe met een tussenkomst van de safety car geconfronteerd. “Ik denk dat we maximum vijftien minuten écht hebben kunnen racen. Ik vertrok van op de negende plaats, maar finishte als zesde. Globaal ben ik wel tevreden over mijn verplaatsing naar Magny-Cours. Ik besef echter maar al te goed dat ik nog heel wat kan verbeteren, onder andere mijn starts.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 8 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons