van der Horst

Mahindra Racing kiest voor Bruno Senna en Karun Chandhok

Mahindra Racing Formule E
Mahindra Racing Formule E
Als derde team heeft het Indische Mahindra Racing de namen van zijn rijders voor het Formule E kampioenschap bekend gemaakt. Men koos voor twee rijders met een formule 1 ervaring, met Bruno Senna haalt het team al zeker een topper binnen en logischer wijze ging men voor het tweede stuur voor een Indische piloot, Karun Chandok. Het allereerste Formule E seizoen gaat op 12 en 13 september van start in China en het deelnemersveld werd voor het komend seizoen beperkt tot 10 teams met ieder twee wagens.
  • STX Motorhomes
Bruno Senna
Bruno Senna
Mahindra Racing heeft twee rijders aangetrokken die over heel wat ervaring in de formule racerij beschikken.  Bruno Senna klom na twee seizoenen in het Britse Formule 3 en twee seizoenen in de GP2 klasse in 2010 op naar de formule 1. Hij bleef er drie jaar en reed voor Hispania, Lotus-Renault en Williams en scoorde 33 punten. Verleden jaar gaf Senna zijn carrière een nieuwe wending en tekende een contract bij Aston Martin en betwistte het WEC met een Vantage V8 GTE. Karun Chandhok had er al vele seizoenen opzitten in formule klassen, waaronder formule 3, A1 GP en GP2, voor hij in 2010 eindelijk een zitje bemachtigde in de Formule 1 bij Hispania Racing. In 2011 kwam hij nog voor één race in actie bij Team Lotus alvorens de vorige twee seizoenen zijn heil te zoeken in de endurance racerij.

Mahindra Racing is het derde team in de Formule E dat zijn rijdersbezetting in orde heeft na Audi Sport Abt met Lucas di Grassi/Daniel Abt) en Virgin Racing met Jaime Alguersuari /Sam Bird. 

Foto's: Mahindra Racing & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 27 mei 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons