van der Horst

Sam Dejonghe's team Mahindra Racing krijgt speciale prijs bij Lorenzo Bandini Trophy

Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Mahindra Racing is het allereerste Formule E-team dat een prijs in ontvangst mag nemen op het Lorenzo Bandini Trophy gala, afgelopen zaterdag in het Italiaanse Brisighella. Het Indiase team, waartoe ook onze snelle landgenoot Sam Dejonghe behoort, wordt gelauwerd vanwege hun lovenswaardige inspanningen in het ABB FIA Formula Championship. De Lorenzo Bandini Trophy wordt sinds 1992 uitgereikt aan hoofdzakelijk jonge mensen met een ambitieus karakter die volwassenheid en prestaties hebben getoond, vooral in de Formule 1.
De Italiaanse piloot Lorenzo Bandini was van 1961 tot 1967 succesvol actief in het Formule 1-kampioenschap bij de Scuderia Centro Sud en het team van Ferrari, waar hij in 1964 de Oostenrijkse Grand Prix op zijn naam schreef. Bandini was ook succesvol in de uithoudingswedstrijden met winst in de 24 uur van Le Mans van 1963, en de Targa Florio van 1965. De Italiaan stierf op 10 mei 1967 aan zijn verwondingen, drie dagen eerder opgelopen bij een crash tijdens de Grote Prijs van Monaco. Dit jaar werd de Lorenzo Bandini Trophy voor de 25e keer uitgereikt en dat aan Mercedes-AMG rijder Valtteri Bottas. Voor het merk met de ster was het geen unicum, want in 2010 was Lewis Hamilton reeds laureaat, gevolgd door Nico Rosberg een jaar later en Mercedes-AMG als team in 2015. Er was dit jaar zoals gemeld dus ook een trofee voor Mahindra Racing.

Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Felix Rosenqvist - Mahindra Racing
Mahindra Racing heeft de prijs te danken aan een ijzersterk seizoen 2017 in het kampioenschap met elektrische eenzitters. Het raceteam uit India behaalde hun eerste overwinning in het Formule E-kampioenschap en scoorde maar liefst tien maal een podiumfinish, en nestelde zich hiermee tussen de grote namen in de serie. Ook in het lopende seizoen laat het team van Mahindra zich weer van zijn beste kant zien met een aantal overwinningen van de Zweed Felix Rosenqvist. CEO en teambaas Dilbagh Gill nam namens de gehele formatie van Mahindra Racing de bokaal in ontvangst. “Het is een grote eer om in aanmerking te komen voor één van de meest prestigieuze prijzen in de autosport”, aldus Dilbagh Gill. “Om het eerste Formule E-team te zijn die deze prijs ontvangt is natuurlijk de kers op de taart”.

Foto's: FIA Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op zondag 6 mei 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons