van der Horst

Mäkinen overweegt opzetten van een sattelietteam voor Katsuta

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen
Over de plannen van Toyota en hun line-up voor volgend jaar blijft het eerder vaag, al lijkt het steeds duidelijker dat Takamoto Katsuta volgend jaar een mooi WRC-programma zal voorgeschoteld krijgen. “Maar misschien binnen een sattelietteam”, aldus Tommi Mäkinen. Hoeveel auto’s Toyota Gazoo Racing en het eventuele B-team dan zullen inzetten, en of er een plaatsje is voor Kalle Rovanperä, dat blijft koffiedik kijken.
  • Oeste Kart
Uiteraard viel de naam van Kalle Rovanperä in een gesprek met Toyota-teambaas Tommi Mäkinen. Er hangt een gerucht in de lucht dat de jonge Fin wel eens tien manches zou kunnen rijden voor het Japanse merk. “Uiteraard is het een heel interessante rijder”, aldus Mäkinen die de vraag wat weglachte en zelfs een tweede naam op tafel wierp. “Ook Oliver Solberg is een interessante naam.”

“Zij zullen deel uitmaken van een nieuwe generatie. Het is goed dat ze er zijn want ze nemen tegelijk een nieuwe generatie fans met zich mee”, aldus Mäkinen.

Geen verrassingen dus, al lijkt het wel duidelijk dat Takamoto Katsuta wel ergens binnen de plannen van Toyota past. “Er ligt nog geen programma vast voor hem, maar het zou goed zijn moest hij zoveel mogelijk kunnen rijden en ervaring opdoen. Misschien kan dat wel binnen een sattelietteam.”

Een vierde wagen dus, of misschien zelfs een vijfde? “Dat moeten we nog zien. Ook daar zijn we nog niet aan uit”, liet de viervoudige wereldkampioen het achterste van zijn tong niet zien.

Foto: Sandro Delaere
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 augustus 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons