van der Horst

Maleisië: Raffaele Marciello maakt vrijdag debuut bij Sauber

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Ferrari Driver Academy lid en testrijder bij Sauber Raffaele Marciello zal vrijdag voor het eerst tijdens een GP weekend het stuur mogen nemen van de C34. De Italiaan, in 2013 nog Europees Formule 3 kampioen, zal bij de eerste vrije training de plaats innemen van Felipe Nasr. Met Marciello komt er eindelijk nog eens een Italiaan in actie in de Formule 1, zij het dan alleen in de vrije sessie.
Felipe Nasr - Sauber C34-Ferrari
Felipe Nasr - Sauber C34-Ferrari
Sauber kende na een puntenloos seizoen 2014 in Australië een tumultueuze seizoensstart. Een gerechtelijk duel met Giedo van der Garde, die beweerde over een geldig contract voor dit seizoen te beschikken, leidde bijna tot een forfait van het Zwitserse team. Beide partijen kwamen alsnog tot een overeenkomst en de nieuwe rijders Felipe Nasr en Marcus Ericsson konden de start nemen van de race en eindigden bovendien beiden in de punten.

Foto's: GP2 Series & Sauber F1 TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 24 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Maleisië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons