van der Horst

Maleisië: Grid penalty voor Vettel

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel heeft een grid penalty gekregen voor de volgende Grote Prijs in Japan. De Duitser gaat drie plaatsen achteruit nadat de stewards hem schuldig bevonden voor het veroorzaken van een ongeval in de eerste bocht tijdens de Grote Prijs van Maleisië. De viervoudige wereldkampioen kwam in de eerste bocht na de start in aanrijding met Nico Rosberg waarbij de WK-leider om zijn as ging en gans achteraan terug moest aansluiten. Zelf moest de Ferrari-rijder zijn strijd staken.
  • Powercars
Nico Rosberg
Nico Rosberg
De beslissing om een bestraffing te geven kwam er nadat de stewards nochtans Vettel's uitleg dat hij niet te snel reed hadden geaccepteerd. Ze kwamen wel tot het besluit dat, ook al reden alle andere wagens ongeveer even snel, Vettel moest bestraft worden omdat hij door de aanrijding de huidge WK-leider - Nico Rosberg - verscheidene posities liet verliezen. Max Verstappen noemde Vettel een gek een een idioot. Na de race zei Max dat Vettel laat remde en hijzelf nog steeds achter Rosberg reed: “En toen kwam Sebastian langs de binnenkant gedoken en ging heel diep. En daar was helemaal geen ruimte meer voor en toen reed hij Nico aan.”

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
“Ik remde op hetzelfde moment als Verstappen”, aldus Vettel aan de media. “we gingen zij aan zij en hij drukte me gans naar de binnenkant. Dat is racen. Ik denk dat beiden van ons de bocht zonder probleem konden nemen maar natuurlijk besliste Nico om een andere rijlijn te nemen. Hij was voor ons en hij heeft niks te maken met hetgeen er achter hem gebeurde. Ik denk dat er twee dingen zijn die er fout liepen. Eerst dat Nico, zonder hem als schuldige aan te wijzen, rond zijn as ging en het tweede dat ik hier nu sta terwijl de race nog bezig is.” Verder bekritiseerde hij Verstappen's rijgedrag.

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
“Racen met hem is constant van hier naar daar bewegen. Iedereen weet dat ondertussen”, ging de Ferrarist verder. “Als je gans naar de binnenkant wordt gedrukt dan is het heel moeilijk om vanuit die hoek de bocht goed te nemen. Ik weet de juiste benaming niet maar het was heel slecht, die hoek. Ik deed er alles aan om in te sturen en de bocht te nemen. Zonder problemen geraakte ik door de bocht. Ik remde zeker niet te laat maar uiteraard sneed Nico de bocht af in zijn strijd met Lewis en op dat moment raakten we elkaar.” Aanstaande zondag mag Sebastian Vettel de Grote Prijs van Japan met een penalty van drie gridplaatsen aanvangen.

Foto's: Racing Internatonal Photography & Georges De Coster



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons