van der Horst

Maleisië: Fernando Alonso krijgt initiële goedkeuring van dokters

Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Fernando Alonso heeft de toelating gekregen om naar Maleisië te reizen voor de tweede manche in het wereldkampioenschap Formule 1. Volgens Spaanse media slaagde hij vandaag voor de medische testen in Cambridge, Engeland, maar de Spanjaard zal nog enkele proeven moeten ondergaan vooraleer het licht volledig op groen gezet kan worden.
De Mclaren-rijder zakte vandaag af richting de universiteit van Cambridge. Volgens de Spaanse krant Marca onderging de Spanjaard proeven om zijn reflexen na te gaan alsook deed hij oefeningen om zijn korte- en langetermijnsgeheugen te controleren. De tweevoudig wereldkampioen F1 slaagde hiervoor en krijgt nu de toelating om naar Maleisië te vliegen.

Volgens ESPN zullen er donderdag nog twee testen op hem wachten. De eerste zal afgenomen worden door de chef-arts van het circuit van Sepang en de laatste test zal afgenomen worden door de hoofdarts van de FIA, Jean-Charles Piette. Volgens Alonso's manager Luis Garcia Abad zijn deze testen gewoon een formaliteit, maar zijn ze wel verplicht indien zijn rijder zondag aan de start van de GP wil verschijnen. Alonso's team Mclaren-Honda heeft tot nu toe nog geen commentaar gegeven.

Ronald Ooms - Foto: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op zondag 22 maart 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons